Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές

Εκλογές, λοιπόν, στις 20 Σεπτέμβρη. Εκλογές οι οποίες όπως είπε και η καγκελάριος δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης. Εκλογές στις οποίες το δίλημμα που τίθεται από τα κόμματα εξουσίας είναι ποιος θα εφαρμόσει πιο φιλολαϊκά το μνημόνιο!!!! Μάλιστα, όπως λένε θα παρουσιάσουν και το πρόγραμμά τους. Ποιο πρόγραμμα ρε παλικάρια; Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης το ψηφίσατε στις 13 Αυγούστου. Το πρόγραμμα λέγεται Μνημόνιο 3. Μνημόνιο της "αντιμνημονιακής" συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το οποίο υπερψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ. 
Αυτό είναι το πρόγραμμα την επόμενης κυβέρνησης. Τα υπόλοιπα είναι στα πλαίσια της προσπάθειας υφαρπαγής της ψήφου. Κι επειδή, ακριβώς, δεν έχουν διαφορές προσπαθούν να τις ανακαλύψουν ανεβάζοντας τους τόνους για μη ουσιαστικά ζητήματα, με στόχο να πολώσουν και να εγκλωβίσουν το λαό στο αν θέλει να βλέπει πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή το Μεϊμαράκη ανεξάρτητα αν θα εφαρμόσουν και οι 2 το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα.
Για τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που δεν έχουν κρύψει τη λατρεία τους για τις πολιτικές των μνημονίων που συνθλίβουν το λαό, το μόνο που μπορείς να πει κανείς είναι ότι καμιά ψήφος εργάτη, νέου, μικροεπαγγελματία ή φτωχού αγρότη δεν πρέπει να πέσει σε αυτά τα κόμματα αφού το μόνο που του υπόσχονται είναι φτώχεια και εξαθλίωση.
Το ίδιο ισχύει και για το ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική απάτη του οποίου αποκαλύφθηκε μέσα σε ελάχιστους μήνες από τη νίκη του στις εκλογές του Γενάρη. Απάτη που οδήγησε το λαό στην ηττοπάθεια και στη μοιρολατρία της αποδοχής του μονοδρόμου των μνημονίων.

Απέναντι σε αυτά τα κόμματα που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα εφαρμόσουν το Μνημόνιο 3 υπάρχουν 2 κόμματα και μια εγκληματική συμμορία που έχουν ή τουλάχιστον έτσι λένε εναλλακτική πρόταση. Αυτά είναι:
  • Η ΛΑΕ των πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνουν έξοδο από την ευρωζώνη ως λύση στα βάσανά μας. Λες και το ζήτημα είναι το νόμισμα κι όχι η καπιταλιστική κρίση. Λες και είναι ριζοσπαστική - αριστερή πρόταση η αλλαγή νομίσματος εντός των πλαισίων της Ε.Ε. Βέβαια, για τη ΛΑΕ αξίζει να αναφερθούμε και στον τρόπο που πολιτεύτηκαν τα στελέχη της της το τελευταίο διάστημα. Αν και καταψήφισαν το Μνημόνιο δήλωναν ακόμα και τη μέρα που πέρασε απο τη βουλή ότι στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στελέχη που πριν τις εκλογές του Γενάρη εγκαλούσαν το ΚΚΕ γιατί δεν συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για ιστορικό λάθος. Σήμερα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ξεβρακώθηκε, εγκαλούν ξανά, χωρίς ντροπή, το ΚΚΕ γιατί δεν συνεργάζεται μαζί τους. Λίγη τσίπα κύριοι. Λίγη τσίπα. Εσείς βγάλατε το ΣΥΡΙΖΑ, εσείς στηρίξατε την κυβέρνηση όταν επέκτεινε το μνημόνιο 2, εσείς περιμένατε να ψηφιστεί το μνημόνιο 3 για να φύγετε μετά.
  • Άλλη πρόταση είναι η πρόταση (αν μπορεί να την πει κάποιος έτσι) των ναζιστών. Ναζιστών που πέρα από τον εγκληματικό τους χαρακτήρα που προκύπτει από την ιδεολογία τους, δεν κρύβουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν ότι χρειαστεί για να στηρίξουν τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου. Μέχρι και συμφωνίες με εφοπλιστές αναγγέλλουν από τις εκπομπές τους σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν εργαζόμενους και ανέργους στο δουλεμπορικό που έχουν στήσει στο Πέραμα. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σατζάκ Λουκμάν, οι μαχαιροβγάλτες που επιτέθηκαν στους κομμουνιστές στο Πέραμα και σε εκατοντάδες μετανάστες και Έλληνες που η ναζιστική τους ιδεολογία ορίζει ως απόβλητους δεν μπορεί να βρίσκουν ψήφο εργαζομένων, ανέργων, νέων, αγροτών, φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην κάλπη. Πρέπει να ξαναγυρίσουν στις τρύπες και μέσα από την κάλπη.
  • Εναλλακτική πρόταση στις παραπάνω είναι η πρόταση του ΚΚΕ. Του Κόμματος που επέλεξε να μην κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό για κάποιες ψήφους ή για κάποιες υπουργικές καρέκλες αλλά να μείνει σταθερό στη θέση του ότι ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται. Του Κόμματος που είπε στον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έλεγε ψέμματα όταν υποσχόταν σκίσιμο των μνημονίων.Του Κόμματος που την επόμενη των εκλογών είναι το μόνο που και θέλει και μπορεί να οργανώσει τη λαϊκή αντίσταση στο 3ο μνημόνιο, η εφαρμογή του οποίου δεν θα σταματήσει εντός βουλής.Η εφαρμογή του μπορεί να σταματήσει μόνο στο δρόμο από το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Για αυτό στις 20 Σεπτέμβρη ΚΚΕ ώστε την επόμενη μέρα ο λαός να είναι πιο ισχυρός να επιβάλει το δίκιο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.