Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Αυτοδιοικητικές εκλογές με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά

Την Κυριακή καλούμαστε να ψηφίσουμε για να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας σε Δήμους και Περιφέρειες. Τους ανθρώπους που θα διαχειριστούν τις τύχες των ΟΤΑ. Η φετινή εκλογική αναμέτρηση έχει πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. 
Βασικο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι δηλώνουν ανεξάρτητοι. Ανεξάρτητοι ΠΑΣΟΚοι, ανεξάρτητοι ΝεοΔημοκράτες, ανεξάρτητοι φασίστες, ανεξάρτητοι κεντροαριστεροί, ανεξάρτητοι στα λόγια εξαρτημένοι στην πράξη. Εξαρτημένοι, ίσως όχι απο κόμματα αφού ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ είναι σε κατάσταση διάλυσης, αλλά εξαρτημένοι απο τις πολιτικές που μας διαμόρφωσαν τον εφιάλτη που ζούμε σήμερα. Πολιτικές που επιβάλει η Ε.Ε. και μετατρέπουν τους ΟΤΑ σε φορείς προώθησης επιχειρηματικών συμφερόντων και εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν νομοθετηθεί τα τελευταία χρόνια. Υποψήφιοι που παίζοντας με την αγωνία και το δράμα των ανέργων υπόσχονται δημιουργία κέντρων ευρέσεως εργασίας μετατρέποντας τους δήμους σε δουλεμπορικά των μεγαλοεπιχειρηματιών. Υποψήφιοι που υπόσχονται έργα μέσω ΕΣΠΑ κρύβοντας από το λαό ότι αυτά τα χρήματα έχει προδιαγραφεί σε ποιες τσέπες θα φθάσουν, για να δημιουργηθούν έργα αμφίβολης χρησιμότητας, τη στιγμή που απουσιάζουν βασικές υποδομές σε σχολικές μονάδες και σε μονάδες υγείας, τη στιγμή που απαιτούνται κονδύλια για την ουσιαστική στήριξη όσων είναι άστεγοι ή δυσκολεύονται να βρούν τροφή, των οικογενειών που ζούν χωρίς ρεύμα ή χωρίς θέρμανση. Υποψήφιοι που κρύβουν ότι οι υπηρεσίες των δήμων προς τους πολίτες θα είναι όλες ανταποδοτικές στα πλαίσια του δήμου - επιχείρηση όπως έχει προδιαγραφεί στον Καλλικράτη.
Άλλο χαρακτηριστικό των εκλογών είναι η υποψηφιότητα Μώραλη στον Πειραιά η οποία είναι η υποψηφιότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών Μαρινάκη, Κόκκαλη. Υποψηφιότητα των αφεντικών η οποία, όπως φάνηκε, είναι υπερκομματική αφού ακόμα και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας την στηρίζουν κόντρα στο Μιχαλολιάκο που υποστηρίζει επίσημα η Νέα Δημοκρατία αλλά δεν ανοίγει μύτη. Ε,βλέπετε η υποψηφιότητα των αφεντικών δεν ενοχλεί το πολιτικό πτοσωπικό τους.
Αξιοσημείωτη είναι και η περίεργη σύγκλιση Μαρινάκη - ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία εκφράστηκε αρχικά με δηλώσεις Μαρινάκη που εκεθείαζαν τον Δρίτσα, συνεχίστηκε με το γεύμα Δούρου - Μαρινάκη και ολοκληρώθηκε με τη δήλωση Μαρινάκη ότι στο δεύτερο γύρο αν δεν πάει ο Μώραλης θα στηρίζει Δρίτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.