Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οι "αγανακτισμένοι πολίτες", από το Χρόνη Μίσσιο

Με αφορμή την επανεμφάνιση των "αγανακτισμένων πολιτών" (όπως του χαρακτήρισε ο Ευαγγελάτος) στο Κερατσίνι την περασμένη εβδομάδα, που πετούσαν πέτρες στου διαδηλωτές δίπλα στα ΜΑΤ, καθώς και τη δημοσίευση της φωτογραφίας με τον Παναγιώταρο να πουλάει "τσαμπουκά" πίσω από τα ΜΑΤ θυμηθήκαμε τι έγραψε ένας άνθρωπος που έζησε πραγματικά στο πετσί του τι σημαίνει ακροδεξιά βία και προβοκάτσια. 
Μιλάμε, για τον αξέχαστο Χρόνη Μίσσιο στο βιβλίο του "Χαμογέλα,ρε... Τι σου ζητάνε;" για τους "αγανανακτισμένους πολίτες":

"... Ναι από ένα σημείο και πέρα, όταν το κίνημα πήρε τα πάνω του, δεν τους έφτανε όλο το χαφιεδολόι και ο κρατικός μηχανισμός γενικά που έγραφε στ΄ αρχίδια του και νόμους και συντάγματα και ανθρώπινα δικαιώματα για να μας υποτάξει, αλλά οργάνωσαν και όλα τα αποβράσματα τις λεγόμενες παρακρατικές οργανώσεις. Ναι, όλο το άνθος της "εθνικοφροσύνης": βιαστές ανηλίκων, ταγματασφαλίτες, σωματεμπόρους, εμπόρους ναρκωτικών, πρώην βασανιστές της Γιούρας και της Μακρονήσου, αλλά και απλούς ανθρώπους, που τους εκβίαζαν είτε για μια άδεια μικροπωλητή, είτε για μια θέση χαμάλη στο λιμάνι... Αυτοί λοιπόν πηγαίνανε στις συγκεντρώσεις της αριστεράς, οπλισμένοι με ρόπαλα, αλυσίδες, σιδερογροθιές και τα ρέστα, κι αφού φωνάζανε ότι τους σφάξαμε με κονσερβοκούτια και τα ρέστα -μια ζωή κρατικό και γερμανικό κορβανά, οι χαμούρες, και παλικάρια εκ τους ασφαλούς- πλακώνανε στο ξύλο τους αριστερούς με τις πλάτες της χροφυλακής και της ασφάλειας, που τους θεωρούσε "αγανακτισμένους πολίτες". Έτσι φάγανε και τον Γρηγόρη το Λαμπράκη ...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.