Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Απολύσεις πρωτοπόρων εργατών και συνδικαλιστών

Στην Αθήνα, η Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την προσπάθεια απόλυσης μέλους της Διοίκησης του σωματείου από την εταιρεία «PKF Ευρωελεγκτική ΑΕ». «Η αποφασιστική στάση σωματείου μας και άλλων συναδέλφων ανάγκασε την εργοδοσία της εταιρείας να μην ολοκληρώσει την απόπειρα απόλυσης του μέλους του ΔΣ του σωματείου μας», σημειώνει η ΕΕΛΠ.
Στα Τρίκαλα, απολύθηκε ο Ν. Γεραγόρης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Λογιστών και Βοηθών Λογιστών Νομού Τρικάλων από την εταιρεία «ΑΦΟΙ Π. ΓΚΟΥΜΑ ΟΕ». Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «η απόλυση ήρθε σαν αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής δράσης του εργαζομένου, καθώς απεργούσε και καλούσε τους συναδέλφους του να αγωνίζονται για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, δε δέχτηκε τις απειλές και την απαίτηση του εργοδότη για αλλαγή της σύμβασης εργασίας του».

Στην Πάτρα, η εταιρεία «Alphagreen» (εταιρεία ανακύκλωσης) προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης που μόλις πριν δύο μήνες υπέγραψε σύμβαση αορίστου χρόνου με το πρόσχημα των... περικοπών! «Αυτό που ενοχλεί τη διεύθυνση της "Alphagreen"», σημειώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, «είναι ότι έχει συνδικαλιστική δράση, ότι απήργησε στην τελευταία απεργία, ότι είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου μας».
Στο Ηράκλειο Κρήτης, η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την απόλυση συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ από την εργοδοσία της εταιρείας «CHILLBOX». Όπως σημειώνεται, ο εργαζόμενος είχε επιδείξει πρωτοπόρα δράση στο χώρο δουλειάς του διεκδικώντας «μια σειρά από δικαιώματα που θίγονταν, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για όλους τους συναδέλφους του, τήρηση των ωραρίων με βάση τη σύμβαση, δε δέχθηκε να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες. Η εργοδοσία ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, όταν ο εργαζόμενος συμμετείχε στις απεργίες με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στην τελευταία πανεργατική απεργία στης 16 Ιούλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.