Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πολιτικά συμπεράσματα των τελευταίων ημερών

Τις τελευταίες μέρες οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το γεγονός ότι ακόμα και στη καρδιά του καλοκαιριού η ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπειγόντως δείχνει ότι βαρβαρότητα δεν τελειώνει όσο ο λαός είναι στον καναπέ έχοντας αυταπάτες ότι είτε η λύση θα δοθεί από κάποιο Μεσσία που θα προκύψει από τις κάλπες, είτε θα μπορέσει να ζήσει με το ξεροκόμματο που θα του δώσει ο καπιταλισμός όταν έρθει η περιβόητη ανάπτυξη. Ακόμα χειρότερα ένα κομμάτι του λαού περιμένει τη λύση από τους Ναζί. Μόνο που αυτοί μόνο "τελικές λύσεις" μπορεί να δώσουν.

Στα πλαίσια ψήφισης των νομοσχεδίων (πολυνομοσχέδιο, νομοσχέδιο για τη δημόσια τηλεόραση,κατάργηση Κυριακάτικης αργίας) είδαμε πολλές αντιπαραθέσεις στη Βουλή ενδεικτικές του κλίματος της εποχής αλλά και της πολιτικής κάθε κόμματος.

Είδαμε μια προσπάθεια από τη Νέα Δημοκρατία να συνδέσει το ΕΑΜ,τον ΕΛΑΣ και την Εθνική Αντίσταση με τον εμφύλιο σε μια προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία αλλά και να αναμοχλεύσει εμφυλιοπολεμικά πάθη ώστε να περιχαρακώσει την κομματική της πελατεία.Να υπενθυμίσουμε σε όσoυς ξεχνούν ότι η μάχη στο Μελιγαλά έγινε το Σεπτέμβριο του 1944. Κανένα εμφύλιο δεν είχε η χώρα. Κατοχή είχε από τα ναζιστικά στρατεύματα τα οποία λίγο πριν αποχωρήσουν παρέα με τους ελληνόφωνους συνεργάτες τους, τα καθάρματα που επάνδρωναν τα Τάγματα Ασφαλείας και την οργάνωση "Χ" (ους γνωστούς Χίτες), σκότωναν, βίαζαν, βασάνιζαν Έλληνες και Ελληνίδες λεηλατώντας και καίγοντας πόλεις και χωριά. Συνεπώς, με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς δεν μπορεί να ανατριχιάζει κανένας άλλος παρά μόνο όσοι τιμούν τους δοσίλογους και τους προδότες της κατοχής.

Είδαμε ένα ΣΥΡΙΖΑ να ξεχνά όλο και περισσότερο το ζήτημα των μνημονιών και της άμβλυνσης της βαρβαρότητας που επέφεραν τα μέτρα που τα συνόδευαν και να αναδεικνύει το ζήτημα της δημοκρατίας. Ασφαλώς, το ζήτημα της δημοκρατίας δεν είναι δευτερεύων. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά όταν θεοποιεί την αστική δημοκρατία που ορίζει από τη φύση της περιορισμένα δημοκρατικά δικαιώματα για την εργατική τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι μετά το συνέδριο μπήκε στην τελική ευθεία για τη μεταμόρφωσή του σε ένα παραδοσιακό κεντρώο κόμμα που θα βάζει πλάτη στην εφαρμογή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ανεβάζοντας του τόνους μόνο για την εφαρμογή των νόμων της αστικής δημοκρατίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.