Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Όλοι στην ΕΡΤ
Όλοι στις απεργιακές κινητοποίησεις

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη ΕΡΤ είναι μια πολιτική απόφαση με πάρα πολλές ορατές και αόρατες, προς το παρόν, παραμέτρους. Η επιλογή να κλείσει σε μια νύχτα ένας οργανισμός ΜΜΕ αφήνοντας άνεργους 2500 εργαζόμενους δεν έγινε τυχαία. Η κυβέρνηση γνώριζε πολύ καλά ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλούσε τρομερές αντιδράσεις, που θα μεγιστοποιούνταν από το γεγονός ότι οι απολυμένοι έχουν στα χέρια τους ΜΜΕ. Ωστόσο, θέλησε να δείξει πυγμή και ότι παραμένει πιστή στην εφαρμογή του δόγματος "Νόμος και Τάξη" που εφαρμόζει από την πρώτη μέρα λειτουργίας της. Χαλυβουργία, Μετρό, ναυτεργάτες, εκπαιδευτικοί, Μεβγάλ και τώρα η ΕΡΤ. Με τον τρόπο αυτό επέλεξε να στείλει σε όλη την κοινωνία ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι δεν κωλώνουν πουθενά. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, γιατί αν μπορέσουν να περάσουν τα σχέδια τους για την ΕΡΤ της οποίας οι εργαζόμενοι μπορούν να στέλνουν το μήνυμα τους , έστω και μέσω 902 ή internet σε πολλά σπίτια, τότε θα μπορέσουν να πείσουν ότι μπορούν να το κάνουν παντού κλείνοντας σχολεία, νοσοκομεία οτιδήποτε.
Άρα, ως εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, έμπρακτα. Η απεργία πρέπει να τονώσει το κύμα αλληλεγγύης των 2 τελευταίων ημερών και να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και στην οικονομική ελίτ που καθορίζει τις πολιτικές αποφάσεις, ότι η πολιτική των τελευταίων 3 ετών τελειώνει εδώ και αρχίζει η αντεπίθεση. Κοινωνικός αυτοματισμός τέλος. Λαϊκή συμμαχία ώστε η ΕΡΤ των 2 τελευταίων ημερών να γίνει η ΕΡΤ του μέλλοντος. Αύριο, όλοι στο Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ. Και μεθαύριο και για όσο χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.