Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το κράτος ως διαιτητής μονοπωλιακών συμφερόντων

Πολλοί από όσους μιλούν για την ΕΡΤ αρχίζουν και τελειώνουν την κουβέντα τους αποκλειστικά στο ζήτημα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ασφαλώς, ο χουντικός τρόπος κλεισίματος αποτελεί σπουδαίο ζήτημα και θα πρέπει να ανοίξει την κουβέντα ώστε να φανούν ξεκάθαρα τα όρια της αστικής δημοκρατίας. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι με τη μεθόδευση Σαμαρά συμφώνησε μόνο η Χρυσή Αυγή.
Πέρα, όμως, από την ΕΡΤ ύψιστης σημασίας ζήτημα είναι η ύπαρξη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα στο εκάστοτε υπουργό να κλείνει με το έτσι θέλω οποιoνδήποτε δημόσιο οργανισμό. Δηλαδή, τη θέση της ΕΡΤ αύριο θα πάρουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, μεθαύριο η ΕΒΟ και τα σφαλιστικά ταμεία και μετά ο Ευαγγελισμός, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και τα σχολειά των παιδιών. Όπως, είπε και ο "τσεκουράτος" κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, χθες στο ραδιόφωνο, οι αναδιαρθρώσεις στο βαθύ κράτος θα προχωρήσουν με κάθε κόστος, δείχνοντας, ότι τα μέτρα των μνημονίων είναι παρελθόν και οδεύουμε πλέον σε "μεταρρυθμίσεις" που θα καταργούν τον, όποιο σήμερα, δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης ακόμα και της αστυνομίας ή των άλλων σωμάτων ασφαλείας. Μιλάμε, δηλαδή, για αλλαγές που θα μετατρέψουν το κράτος σε διαιτητή συμφερόντων μονοπωλίων που θα λυμαίνονται όσα σήμερα θεωρούνται πυρήνας του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.