Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όπως… ΧΟΥΝΤΑ: Οι καλύτεροι φίλοι των εφοπλιστών!

Στο φασιστικό σάιτ τους, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος (αυτός που έκανε Ερώτηση στη Βουλή για την ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών) με περισσό θράσος κατηγορεί το ΚΚΕ και την εφημερίδα του, τον «Ριζοσπάστη», τον οποίο μάλιστα αποκαλεί «καπιταλιστικό» γιατί «…κατηγορούν (σ.σ. οι κομμουνιστές) την πρωτιά της χώρας μας στην ναυτιλία.».

Αυτό που δεν γράφει βέβαια είναι το τι σημαίνει για το λαό και τους ναυτεργάτες αυτή η πρωτιά…

Δε λέει ότι οι ναυτεργάτες έχουν πληρώσει αυτήν την πρωτιά με ξεχειλωμένα ωράρια, με τσακισμένα δικαιώματα, ακόμη και με το ίδιο τους το αίμα. Δε λέει ότι:

- Οι ναυτεργάτες ήταν 100.000 το '80, ενώ σήμερα 20.000, εκ των οποίων οι μισοί άνεργοι.

- Οι εφοπλιστές είναι ζήτημα αν φτιάχνουν έστω και ένα καράβι πλέον στην Ελλάδα.

- Τα εισιτήρια μόνο για την περίοδο 2001-2008 αυξήθηκαν κατά 376%.

- Οι εφοπλιστές ακόμα και το πετρέλαιο για τις πισίνες το παίρνουν αφορολόγητο, μαζί με άλλες – πάνω από 30 – φοροαπαλλαγές.
Για όλα αυτά, βεβαίως, τουμπεκί κάνουν οι φασίστες προκειμένου να στηρίξουν τους εφοπλιστές.

Παρακάτω – με ύφος εκπροσώπου των εφοπλιστών - γράφει: «Πάρτε το απόφαση: Η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία είναι παγκόσμια υπερδύναμη και μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα. Τόσο πολύ τους ενοχλεί που κυματίζει η Γαλανόλευκη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης!».

Βέβαια, οι χρυσαυγίτες και σε αυτήν την περίπτωση ακολουθούν και βαδίζουν το δρόμο που άνοιξε η, λατρεμένη γι' αυτούς και το κεφάλαιο, χούντα.

Ορίστε, τι έλεγε το '68 στους εφοπλιστές ο δικτάτορας Γιώργος Παπαδόπουλος: «Θα σας παράσχω το παν» και «…θα σας προσφέρω οποιανδήποτε άλλην υλικήν συμπαράστασιν ζητήσετε δια να θεμελιώσετε το μεγαλείον της μεγάλης Ελλάδος, να κυματίζη η κυανόλευκος εις τα πέρατα της οικουμένης».

Εξάλλου, όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν σήμερα οι εφοπλιστές τα θέσπισε η χούντα και οι επόμενες αστικές κυβερνήσεις και βεβαίως η Χρυσή Αυγή δεν έχει άλλο σκοπό πέρα από το να στηριχτούν κι άλλο οι εφοπλιστές από το δικό μας ιδρώτα, των εργαζόμενων και της νεολαίας!

Έτσι οραματίζεται η Χρυσή Αυγή να βγούμε από το τέλμα, με τσακισμένα δικαιώματα, φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, ανεργία και μεροκάματα των 15 ευρώ!

Αυτοί είναι οι φίλοι των εφοπλιστών, οι χουντικοί και οι χρυσαυγίτες!

ΥΓ 1: Όσο για τον «καπιταλιστικό» Ριζοσπάστη, ας πάνε να το πουν και σε κανένα ναυτεργάτη, που ξέρει από πρώτο χέρι ποιον έχει δίπλα του τόσα χρόνια και ποιον απέναντι. Και εκεί, στους απέναντι, θα βρει και το σινάφι του ο χρυσαυγίτης…

ΥΓ 2: Από όσα λέει ο χρυσαυγίτης αποδεικνύεται πόσο ψεύτικα είναι όσα λέει η ναζιστική οργάνωση περί «φορολογίας της πλουτοκρατίας», γιατί οι εφοπλιστές έγιναν «παγκόσμια υπερδύναμη» χάρη στην υπερεκμετάλλευση των ναυτεργατών και στις δεκάδες φοροαπαλλαγές που τους προσφέρει το αστικό κράτος.

Ας αφήσουν τα σάπια, λοιπόν…

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.