Σάββατο 18 Μαΐου 2013

"Οι χρυσαυγίτες φτύνουν τους ψηφοφόρους τους και προσπαθούν να τους πείσουν ότι βρέχει"

Όσα διαδραματίστηκαν χθες στη βουλή όπου η Χρυσή Αυγή έστησε ένα  ακόμα show,μιας και όλες αυτές τις μέρες που στην επικαιρότητα ήταν οι κινητοποιήσεις των καθηγητών είχαν τεθεί στο περιθώριο όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχουν εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, είναι γνωστά σε όλους. Εμείς με αφορμή το βίντεο που παραθέτουμε στο τέλος θα θέλαμε αναφερθούμε στη συστηματική προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής  να αρνούνται την πραγματικότητα επικαλούμενοι παιδαριώδη επιχειρήματα. 
Στο βίντεο αυτό ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του που εδώ και ένα χρόνο όποτε παρουσιάζουν χρυσαυγίτες το μόνο που κάνουν είναι να τους διαφημίζουν με ερωτήσεις που ούτε παιδί δημοτικου δεν θα έκανε, στρίμωξε για τα καλά το βουλευτή Ηλιόπουλο. Ο δημοσιογράφος ρώτησε το χρυσαυγίτη για το τατουάζ που έχει στο μπράτσο του με το γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό Sieg Heil. Ο χρυσαυγίτης, όπως κάνουν όλοι τους, αφού στην αρχή δεν ήθελε καν να απαντήσει στο γιατί έχει αυτό το τατουάζ,αφού δεν είναι,όπως λένε, ναζιστές στη συνέχεια άρχισε τα παιδαριώδη "όταν το έκανα ήμουν 15 χρονών και δεν γνώριζα το Χίτλερ,μου άρεσε η γραμματοσειρά" κλπ. Ο δημοσιογράφος σεβόμενος το λειτούργημα του και τους τηλεθεατές επέμεινε φέρνοντας το χρυσαυγίτη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Πέρα, από τη στάση του Καραμέρου ιδιαίτερου σχολιασμό χρίζουν τα γελοία επιχειρήματα του χρυσαυγίτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρυσαυγίτης προσπαθεί να κρύψει τη ναζιστική ιδεολογία του λέγοντας μπούρδες. Ο Μιχαλολιάκος και ο Παππάς για τα κείμενα για το Χίτλερ λένε ότι είναι της νιότης τους. Τα κείμενα με σατανιστικές αναφορές είναι λογοτεχνία. Ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός. Ο άλλος έλεγε ότι οι Γερμανοί Ναζί είχαν το χέρι τεντωμένο σε γωνία 90 μοιρών ενώ οι χρυσαυγίτες σε 95 οπότε για 5 μοίρες δεν είναι Ναζί. Και μια σειρά άλλων φαιδροτήτων.
Στα αυτιά κάθε λογικού ανθρώπου αυτά ακούγονται επιεικώς αστεία, κάτι που γνωρίζουν και οι ίδιοι. Το ζήτημα είναι ότι αυτά τα λένε για να δώσουν επιχειρήματα στους ψηφοφόρους τους. Ουσιαστικά, κοροϊδεύουν εν γνώση τους όσους τους ψηφίζουν, υποδεικνύοντάς του να ισχυρίζονται μπούρδες για την υπεράσπισή τους. Όπως, πολύ εύστοχα έλεγε σήμερα ένα κύριος σε ένα καφενείο "Οι χρυσαυγίτες φτύνουν τους ψηφοφόρους τους και προσπαθούν να τους πείσουν ότι βρέχει."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.