Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αποκαλύψεις. Ισπανική υποχώρηση από την ΟΛΜΕ

Η αποθέωση του οπορτουνισμού!


Σε ξεπέρασαν τελικά Νάντια...
Οι ειδήσεις (15/5/2013) λένε:

«Νέα δεδομένα δημιούργησε στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, για την επικύρωση της απόφασης για απεργία μέσα στις εξετάσεις, η πρόταση της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΟΛΜΕ να θέσει αιφνιδιαστικά ζήτημα για το εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι κοινωνικοί όροι για να «σπάσουν» οι καθηγητές την επιστράτευση της κυβέρνησης και η κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει τελικά κάτι τέτοιο.

Έπειτα από αντιπαράθεση των παρατάξεων της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) με τη μειοψηφία, αποφασίστηκαν δύο ψηφοφορίες: Η μία επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία και η δεύτερη για το εάν υπάρχουν οι όροι για να γίνει η απεργία. Η πρώτη φαίνεται πως περνάει, ενώ η δεύτερη όχι».

Σχόλιο:

-Αυτοί δεν ήταν που κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ ότι επικαλείται πως «δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι κοινωνικοί όροι» για την απεργία;

-Αυτοί δεν κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ ότι ισχυρίστηκε πως «η κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει» την απεργία;

-Αυτοί δεν ήταν οι επαναστάτες που το ΠΑΜΕ δεν τους άφηνε να κάνουν… επανάσταση;

Αυτό λέγεται γλύφουν εκεί που έφτυναν

Τελικά τι θα ψηφίσουν;

Το πιο πιθανό είναι να ψηφίσουν και την απεργία και ότι δεν υπάρχουν όροι για να πραγματοποιηθεί!

Η αποθέωση του οπορτουνισμού!

Θαυμάστε τους, καμαρώστε τους.


Κοντράστ

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν στη συνεδρίαση πως «υπάρχει ανάγκη να αποτυπωθεί με σαφήνεια και καθαρότητα η θέση και η θέληση των 20.000 εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις γενικές συνελεύσεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την παρερμηνεύσει. Το ΠΑΜΕ τονίζει πως πήρε καθαρή θέση, και πήρε και την ευθύνη της πρότασής του. Η πρόταση του ΠΑΜΕ, μειοψήφησε στις γενικές συνελεύσεις. Υπερψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Είναι αυτονόητο πως η ευθύνη βρίσκεται στις δυνάμεις που πρότειναν και διαχειρίζονται αυτή την εισήγηση και τη συγκεκριμένη πρόταση».
Και τι κάνουν οι δυνάμεις που πρότειναν τις πολυήμερες απεργίες και απέρριψαν τις απεργιακές προτάσεις του ΠΑΜΕ γιατί τις εύρισκαν «λίγες» και «συμβιβαστικές» για τον αγώνα των καθηγητών; Καμία απεργία!!!

Αυτό λέγεται ξεβράκωμα!


Επιδόρπιο

Μετά την ΠΑΣΚ, τη ΔΑΚΕ και τη Συνεργασία που κατέβασαν πρόταση για αναστολή της απεργίας, η εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Αγγελική Φατούρου, έκανε την εξής -αποκαλυπτική για το ρόλο των Παρεμβάσεων - δήλωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ:
«Στις γενικές συνελεύσεις συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί. Οι 13.000 περίπου υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ. Απ' αυτούς οι 10.000 για το γαμώτο και 3.000 αποφασισμένοι να κάνουν απεργία που είναι μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μην γίνει και τίποτα, προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές. Οι επιτηρητές να πάνε κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και οι υπόλοιποι που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια έξω από τα εξεταστικά κέντρα χωρίς να υπάρχουν απεργιακές φρουρές έξω από τα εξεταστικά κέντρα».
Δηλαδή οι Παρεμβάσεις έκαναν καθαρό ότι σε τίποτα δεν διαφέρουν από την ΠΑΣΚ, την ΔΑΚΕ και την Συνεργασία. Έκαναν ξανά καθαρό ότι εξαρχής πίστευαν ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για να γίνει η απεργία. Η τελική τοποθέτησή τους κάνει καθαρό ότι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί επιδίωξαν να σύρουν τον κλάδο σε μια απεργία που οι ίδιοι δεν είχαν καν διάθεση να την υπερασπίσουν.

Και προτείνουν «συμβολική απεργία» 500 καθηγητών! Ξέχασε να πει η κ. Φατούρου να βάλουν απλώς ένα περιβραχιόνιο την ώρα που θα δουλεύουν με τη λέξη «Απεργός»! Σαν τους Ιάπωνες που «απεργούσαν» δουλεύοντας διπλοβάρδια!

Αυτά είναι τα παιχνίδια των συνδικαλιστών του συστήματος.

Και στο τέλος πάντα πρέπει να φταίει και να καταγγέλλεται το.. ΠΑΜΕ!
Από το "αριστερά και πολιτική" via redflyplanet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.