Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πρόεδρος ΣΕΒ: «Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας με εθνικό λόγο και ρόλο»
Για όποιον έχει αυταπάτες για το ποιός έχει την εξουσία

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στα πλαίσια του συνεδρίου του Συνδέσμου δήλωσε ότι για την τάξη του ότι: «Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας με εθνικό λόγο και ρόλο». 
Δήλωσε, δηλαδή, με τον πλεόν κατηγορηματικό τρόπο ότι η τάξη του, οι αστοί, η οικονομική ελίτ, οι πλούσιοι, οι λεφτάδες, οι κατέχοντες τα μέσα παραγωγής, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες ή όπως αλλίως θέλει να τους πει κάποιος κάνουν κουμάντο. Αυτοί, λοιπόν, έχουν την εξουσία στην αστική δημοκρατία. Που είναι το πολιτικό και πολιτειακό σύστημα στο οποίο η δημοκρατία ισχύει μόνο για τους αστούς, γιατί μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα στην δουλειά (αν και οι περισσότεροι δεν χρειάζεται καν να δουλέψουν), σε υπηρεσίας υγείας και παιδείας υψηλού επιπέδου, στον ελεύθερο χρόνο, στις διακοπές, στην ψυχαγωγία σε όλα όσα δηλαδή έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος.
Άρα, η σημερινή δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ έκανε πιο ξεκάθαρο από ποτέ το διαχωρισμό εξουσίας και κυβέρνησης. Την εξουσία σε κάθε κοινωνικοπολιτικό σύστημα την κατέχει αυτός που ελέγχει την οικονομία,αυτός δηλαδή που έχει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής. Στην Ελλάδα του 2013, στην καπιταλιστική Ελλάδα, τα μέσα παραγωγής τα έχουν οι καπιταλιστές και όσο τα έχουν αυτοί όσες κυβερνήσεις και να αλλάξουν η εξουσία δεν θα αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.