Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μανωλάδα δεν έχει μόνο η Ηλεία

Επειδή υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι και άνεργοι που νομίζουν ότι όσα γίνονται στη Μανωλάδα δεν τους αφορούν γιατί αυτά γίνονται μόνο σε μετανάστες παραθέτουμε την παρακάτω ανακοίνωση που έχει δημοσιεύσει το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) ως ένα μικρό δείγμα για το τι αντιμετωπίζουν Έλληνες εργαζόμενοι σε διάφορες εταιρίες.

http://www.setip.gr/?p=2206

ΑΦΟΥ ΨΑΞΑΜΕ ΜΑΘΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…..

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
Ο «όμιλος εταιρειών ΚΑΛ» ( Cosmos Line, Alpha Lev, Info) που εδρεύει στη Λιοσίων 104, ασχολείται με κτηματομεσιτικά, τηλεφωνικές πωλήσεις, συσκευές ενέργειας, «βρίσκει» δουλειά στο εξωτερικό. Οι αγγελίες βρίσκονται σε γνωστή εφημερίδα με χίλιες δυο επωνυμίες. Ανακυκλώνει κάθε μέρα, δεκάδες εργαζόμενους χωρίς να τους πληρώνει, αφού άλλα τάζει στις αγγελίες και άλλα συμβαίνουν στην πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, συνάδελφοί μας εργάζονται ανασφάλιστοι, τους βάζουν καρτελάκι που αναγράφει το ποσό του μισθού, τον οποίο ποτέ δεν παίρνουν. Για τους εργαζόμενους που ασφαλίζει, η εταιρία  «τρωει» ένσημα αφού τους κολλάει ένσημα 4ωρου αντί για 6ωρου. Δηλαδή το ένσημο είναι μισό! Ταυτόχρονα, οι εκπαιδεύσεις δεν πληρώνονται, λες και οι εταιρίες είναι εκπαιδευτικός οργανισμός.
Οι εργαζόμενοι βέβαια κάνουν και ασκήσεις! Όταν εμφανίζεται η επιθεώρηση εργασίας ή το ΙΚΑ για έλεγχο, δασκαλεύουν τους εργαζόμενους να πουν ψέματα για να  μην έχουν πρόστιμα, να κάνουν δήθεν ότι είναι υποψήφιοι αγοραστές. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένοι να έχουν κλειστά τα κινητά για να μην έχουν επαφή με τον έξω κόσμο. Με τον τραμπουκισμό στο μάξιμουμ, αν κάποιος εργαζόμενος υποστεί όλα τα παραπάνω και έρθει η στιγμή να πληρωθεί, ενημερώνεται ότι δεν υπάρχει μισθός και η πληρωμή γίνεται με το κομμάτι. Μάλιστα αν υπάρχει και κάποια ακύρωση, οι εργαζόμενοι τρωνε….. πρόστιμο.
Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι άθλιες. Εργάζονται χωρίς διαλείμματα και μάλιστα καπνίζουν μέσα το χώρο, με αποτέλεσμα ο χώρος να μην είναι κατάλληλος για εργασία. Επίσης οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο «όμιλο» είναι εκατοντάδες, από την επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ μέχρι και…. το ιντερνετ.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Χρειάζεται να μπουν εμπόδια στην εργοδοσία. Και η μόνη δύναμη που μπορεί να το κάνει αυτό, είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Χωρίς εμάς ούτε κέρδη θα είχαν, ούτε τίποτα. Δε μπορούμε άλλο να ζούμε στην ανασφάλεια και τη φτώχεια για να θησαυρίζουν οι επιχειρήσεις.Είναι δικαίωμά μας να πληρωνόμαστε για την εργασία μας, να ασφαλιζόμαστε, να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί.
Κάνε τώρα το βήμα. Έλα σε επαφή με το ΣΕΤΗΠ, να οργανώσουμε από κοινού τη δράση μας. Να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας. Να μην αφήσουμε κανένα εργοδότη να μας τσαλαπατά την αξιοπρέπεια μας και τα δικαιώματα μας.  Η παραίτηση δεν οδηγεί πουθενά. Όσο δεν ξεσηκωνόμαστε, δεν οργανώνουμε την αγανάκτησή μας, οι εργοδότες μένουν ασύδοτοι. Στο τέλος θα μας ζητάν να τους πληρώνουμε και από πάνω.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ
ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ, ΤΟ ΣΕΤΗΠ
ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ
Τηλ. Επικοινωνίας: 2108227877

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.