Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γιατί τόση λάσπη;

Το Σάββατο το βράδυ εξελέγη στη θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Από τη στιγμή εκείνη και μέχρι σήμερα έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία, πραγματικά βρώμικη, εναντίον του. Πάντου στο διαδίκτυο και σε εφημερίδες σχόλια για την εμφάνισή του, το ντύσιμό του, το βιογραφικό του ακόμα και για το όνομά του! Κριτική για το ότι είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, για το ότι δεν χαμογελάει και μια σειρά αθλιότητες που καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική και την κρισιμότητα της εποχής. Βέβαια, η επίθεση δεν περιορίστηκε στο πρόσωπο του νέου γραμματέα. Τους πείραξε ότι το συνέδριο ολοκληρώθηκε μια μέρα πριν το προγραμματισμένο. Είδαν το ΚΚΕ απομονωμένο από τα υπόλοιπα κομμουνιστικά κόμματα γιατί δεν παρευρέθησαν εκππόσωποι τους στο συνέδριο κι ας είπε η απερχόμενη γραμματέας ότι αυτό δεν ήταν δυνατό για οικονομικούς λόγους κι ας έστειλαν 96 κομμουνιστικά κόμματα επιστολές κι ας συμμετέχει πολλές φορές κάθε χρόνο το ΚΚΕ σε διεθνείς συνδιασκέψεις κομμουνιστικών κομμάτων. 
Ωστόσο, η αθλιότητα της εφημερίδας των Συντακτών είναι πέρα από τα όρια και ενδεικτική της βρόμικης επίθεσης που έχει εξαπολυθεί εναντίον του ΚΚΕ. Όπως, μπορείτε να δείτε σε αυτό το Link http://www.efsyn.gr/?p=40566 η εφημερίδα ανακάλυψε "κομμένους" από την Κ.Ε. με παρέμβαση της ηγεσίας. Ανάμεσα, στους "κομμένους", ο μακαρίτης Τ. Τσίογκας που πέθανε το 2010 στη μνήμη του οποίου μάλιστα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.
Βέβαια, όλα αυτά γεννούν απορίες.Μα, καλά σκέφτεσαι αφού ο νέος γραμματέας, όπως γράφουν, είναι λίγος, δεν κάνει για τη θέση, δεν έχει απήχηση, δεν θα μπορέσει να πιάσει το σφυγμό του κόσμου κλπ. γιατί τόσο βρώμικη επίθεση στο Κόμμα; Η απάντηση που μας έρχεται είναι γιατί το ΚΚΕ μέσα από το συνέδριο επιβεβαίωσε τη επαναστατική του γραμμή, επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβερνήσεις διαχείρισης του καπιταλισμού και δεν θα μετατραπεί σε ΚΚΓ ή ΚΚΙ. Αυτός είναι ο πόνος τους. Ότι το ΚΚΕ μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες παραμένει Κομμουνιστικό δίνοντας ελπίδα για ότι η εργατική τάξη θα μπορέσει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του σάπιου καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.