Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Στο δικαστήριο η υπόθεση Κούνεβα

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=596209Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο Τμήμα Εργατικών Διαφορών, ανοίγει για πρώτη φορά σε δικαστικό επίπεδο η υπόθεση Κούνεβα.

Με νομικούς παραστάτες τη νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ και τη δικηγόρο που είχε από την πρώτη στιγμή και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, η γυναίκα που δέχθηκε δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ πέντε χρόνια πριν, καθώς επέστρεφε από τη βάρδια της σε συνεργείο καθαρισμού των ΗΣΑΠ, θα ζητήσει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, από τους δικαστές να χαρακτηριστεί εργατικό το «ατύχημα» που υπέστη, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σύνδεση της δολοφονικής επίθεσης με τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα.
Η κ. Κωνσταντίνα Κούνεβα, ως γενική γραμματέας του σωματείου καθαριστριών, ΠΕΚΟΠ, ήταν σε διαρκή σύγκρουση με εργολαβικές εταιρείες λόγω της επιμονής της να ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι του κλάδου για πλήρη απασχόληση και με βαρέα ένσημα, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Πολλές εταιρείες απέφευγαν να ασφαλίζουν στο καθεστώς των βαρέων ενσήμων, καθιερώνοντας αυθαίρετα και μονομερώς διάλειμμα διάρκειας 30 λεπτών σε κάθε βάρδια.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ασφαλίζουν το προσωπικό τους στην κατηγορία των μεικτών ενσήμων, με εξοικονόμηση για τις εταιρείες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το αίτημα αυτό (ασφάλιση στα βαρέα) η ίδια η επιτροπή ενστάσεων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ το αναγνώρισε, αλλά μόνο γι’ αυτήν, κατά την έκδοση της αναπηρικής σύνταξης την οποία αναγκάστηκε να πάρει λόγω των μη αναστρέψιμων βλαβών που υπέστη η υγεία της.

Η δολοφονική επίθεση κατά της μετανάστριας από τη Βουλγαρία και αρχηγού μονογονεϊκής οικογένειας έφερε στην επιφάνεια το γκρίζο τοπίο των αναθέσεων από δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς σε εργολαβικές εταιρείες και έθεσε υπό διερεύνηση το περιεχόμενο των συμβάσεων και τις παρανομίες στις αμοιβές των αλλοδαπών εργαζομένων.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η «υπόθεση Κούνεβα» παραμένει ακόμη ανεξιχνίαστη για την Αστυνομία καθώς η έρευνα παρουσιάζει κενά.

Πηγή: nooz.gr
Η προσθήκη των ηλεκτρονικών παραπομπών, δική μας (redflyplanet.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.