Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Στην υπηρεσία των μονοπωλίων

Δοξάζει τους εφοπλιστές, υμνολογεί τη χούντα, στοχοποιεί εργαζόμενους, υπερασπίζεται την πρόθεση της κυβέρνησης - ΕΕ και τρόικας για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του επικεφαλής των εν Ελλάδι νεοναζί, Μιχαλολιάκου, είχε απ' όλα.
Μιλώντας στο ΕXΤRΑ, ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση τραμπούκων της οργάνωσης εναντίον εργαζόμενου στην Π. Φώκαια Αττικής, επειδή άκουγε εργατικά τραγούδια, μίλησε για «καταγγελία ενός ανώνυμου πολίτη».
Ακολούθως υποστήριξε ότι «η χούντα ήταν ένα τίμιο στρατιωτικό καθεστώς», ισχυριζόμενος ότι οι χουντικοί «δεν κλέψανε». Σε μια σειρά επισημάνσεις π.χ. ότι ο «πρωθυπουργός» της χούντας έμενε σε βίλα του Ωνάση και ποια θα ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής αν σήμερα πρωθυπουργός έμενε σε βίλα εφοπλιστή, η απάντηση που κατάφερε να δώσει ήταν «καλά, εντάξει» και «ναι, εντάξει». Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι «ο Ωνάσης ήταν ένας δημιουργικός άνθρωπος του παγκοσμίου κεφαλαίου» που τάχα δεν επιβάρυνε το Δημόσιο.
Θυμίζουμε ότι ο Ωνάσης, που υμνολογούν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, ως ιδιοκτήτης της «Ολυμπιακής» διεκδικούσε κατ' έτος κρατικές επιδοτήσεις ύψους 60 εκατ. δολαρίων. Εξασφάλισε ένα τσουβάλι προνομίων και φοροαπαλλαγών, από απαλλαγή δασμών για καύσιμα μέχρι απαλλαγή δασμών για την εισαγωγή ...γραφομηχανών στα γραφεία της εταιρείας! Ως εφοπλιστής, το 1947, σε μια επιστολή - ντοκουμέντο προς τον Μανώλη Κουλουκουντή, πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στη Νέα Υόρκη, αναφερόταν στο ρόλο του ενάντια στους ναυτεργάτες, προκειμένου να συμπεριληφθεί στους εφοπλιστές «εθνομάρτυρες» (την τάξη του) που ο ίδιος σάρκαζε και να συμμετάσχει στη μοιρασιά των μεταπολεμικών παροχών του αστικού κράτους στους εφοπλιστές. Επαινούσε Αμερικανούς και Άγγλους ιμπεριαλιστές προβάλλοντας την άποψη ότι οι εφοπλιστές και ενιαία η αστική τάξη πρέπει να αποδεχτούν τις προτάσεις τους, προκειμένου να επιφέρουν πλήγμα στον ταξικό τους αντίπαλο, το ΚΚΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα. Και έβγαζε τα άπλυτα των εφοπλιστών στη φόρα στη λυσσαλέα διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ τους για το ποιοι θα καρπωθούν μεγαλύτερο κομμάτι της λείας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα 100 πλοία «Λίμπερτι» και τα 7 δεξαμενόπλοια τύπου «Τ2» που αγοράστηκαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου («Ριζοσπάστης» - Κυριακή 17 Ιούνη 2007) . Λογικό να τον υμνούν οι νεοναζί, εφόσον και για τους σημερινούς «πλοιοκτήτες» διεκδικούν στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις...
Ερωτηθείς ο Μιχαλολιάκος για το πόσο πρέπει να πάει ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση με επιχειρήματα του τύπου «δεν θα είμαστε αύριο εξουσία» για να διαχειριστεί το ζήτημα. Στη συνέχεια ψέλλισε ότι «ένας αξιοπρεπής μισθός σήμερα δεν θα μπορούσε να είναι κάτω από 800 ευρώ». Πληροφορίες που καταφτάνουν από τα δουλεμπορικά γραφεία που έχουν στήσει ψάχνοντας φτηνούς εργάτες για τη μεγαλοεργοδοσία αναφέρουν ότι επιφυλάσσουν μόλις 18 ευρώ μεροκάματο, δίχως ασφάλιση, για όποιον ατυχή πέσει στα νύχια τους. Επιπλέον, ο βουλευτής τους Γερμενής ζητούσε στη Βουλή οι άνεργοι αντί να επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ να κάνουν δουλειές του Δημοσίου για 14 ευρώ την ημέρα.
Για το ακίνητο στην πλατεία Αττικής όπου μέτοχοι εμφανίζονται η γυναίκα του και ο αδελφός της και πληροφορίες αναφέρουν ότι στεγάζει ξενοδοχείο «ημιδιαμονής», ο Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι ...δεν ξέρει τι φιλοξενείται εκεί.
Για δε τις διεκδικούμενες από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις, είπε ότι είναι θέμα «χρονοβόρο και αμφίβολο», βγάζοντας έτσι «λάδι» και την Μέρκελ.
Τέλος, άστραψε και βρόντηξε εναντίον των εργαζομένων στο Δημόσιο, υποστηρίζοντας καθαρά τις απολύσεις που μεθοδεύουν συγκυβέρνηση - ΕΕ - τρόικα, λέγοντας ότι «τα κομματόσκυλα πρέπει να σταματήσει να τα θρέφει ο ελληνικός λαός» και «πόσους έχει η κρατική ραδιοτηλεόραση υπαλλήλους; 6.000 (...) δεν ντρεπόμαστε λίγο;»...

πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.