Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η τρικομματική κυβέρνηση, πιστή, στις απαιτήσεις της οικονομικής ελίτ της χώρας, στο όνομα του εκσυγχρονισμού, της προόδου, της αύξησης της ανταγωνιστικότητας και της σωτηρίας της πατρίδας, ανακοίνωσε ότι καταργείται η Κυριακάτικη αργία. Μάλιστα, για να μπορούν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι να βγουν παγανιά, σαν το χάρο, και να αντικρούουν όποιον φέρνει αντίρρηση ανακοίνωσε ότι 7 Κυριακές το χρόνο θα ανοίγουν όλα τα εμπορικά ενώ και τις 52 μόνο όσα είναι κάτω από 250τμ και δεν είναι καταστήματα αλυσίδων κλπ. Είναι, προφανές, ότι οι μεγαλέμποροι αυτή την εποχή θέλουν να ανοίγουν 7 Κυριακές το χρόνο, γνωρίζοντας ότι δεν έχει και πολύ νόημα αυτή την εποχή να ανοίγουν κάθε Κυριακή. Η κυβέρνηση, λοιπόν, στο όνομα της σωτηρίας του μικροεπαγγελματία καταργεί την Κυριακάτικη αργία δίνοντας στους καρχαρίες του κλάδου αυτό που ζητούσαν παραπλανώντας ταυτόχρονα ότι σκέφτεται τον μικροέμπορο. Βέβαια, καμία από τις οργανώσεις των εμπόρων (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) δεν συμφωνεί με το μέτρο! Δηλαδή, η κυβέρνηση θέλει με το ζόρι να σώσει τους μικροεμπόρους, για τέτοια φιλανθρωπία μιλάμε.


Βέβαια, η Κυριακάτικη αργία δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αφορά μόνο τον κόσμο του εμπορίου (εργοδότες και εργαζόμενους). ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. Μας αφορά όλους γιατί η κατάργηση της αργίας της Κυριακής δεν θα αφορά για πολύ μόνο τον κλάδο του εμπορίου. Ακόμα, θα εξοντώσει τους μικροεπαγγελματίες, αφού, δεν είναι δυνατόν ένας αυτοαπασχολούμενος που έχει ένα κατάστημα να δουλεύει 7 μέρες την εβδομάδα για 12 ώρες την ημέρα, είναι πέρα από τα ανθρώπινα όρια. Επίσης, είναι προφανές ότι δεν γίνεται για τη σωτηρία του κλάδου των μικροεμπόρων γιατί η συρρίκνωση του κλάδου δεν οφείλεται στο γεγονός ότι τα μαγαζιά είναι λίγες ώρες ανοιχτά αλλά στο ότι το εισόδημα των εργαζόμενων (όσων έχουν μείνει) δεν φθάνει ούτε για τα προς το ζην, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί νέα φοροληστεία εις βάρος τους η οποία θα αποτελέσει και την ταφόπλακα για πολλούς από αυτούς. Άρα, είναι εξοργιστικό μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πολιτική διάλυσης ενός κλάδου να ανακοινώνει μέτρα για τη δήθεν σωτηρία του με τα οποία ο κλάδος διαφωνεί.
Από εκεί και πέρα, είναι πρόδηλο ότι την νύφη θα την πληρώσουν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα αναγκαστούν να δουλεύουν και την Κυριακή απλήρωτοι, (είναι για μήνες απλήρωτοι σε μια σειρά από μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις και super market). Και αν κάποιοι ισχυριστούν ότι αυτό θα διασφαλισθεί από την κυβέρνηση που θα κάνει σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά (τέτοιες βλακείες δεν λένε οι τσάτσοι τους) η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας καταργεί από το σύνολο της κοινωνίας τη νησίδα ηρεμίας που διασφαλίζει σήμερα η Κυριακή. Φανταστείτε τη βαβούρα του Σαββάτου να τη βιώνουμε και την Κυριακή. Σήμερα, η Κυριακή δίνει τη δυνατότητα στις οικογένειες να βρεθούν μαζί, να φάνε, δίνει τη δυνατότητα σε φίλους να συναντηθούν, δίνει τη δυνατότητα, της ψυχαγωγίας, της άθλησης, της πνευματικής καλλιέργειας, τη συμμετοχής στα κοινά. Για αυτά όλα πρέπει ΟΛΟΙ μας να δράσουμε για να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία.
Την αργία της Κυριακής την σέβονταν και οι Ναζί και δεν έκαναν εκτελέσεις Κυριακή, η κυβέρνηση - υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.