Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής των ΙΚΕΑ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ

Η εργοδοσία στα ΙΚΕΑ στην προσπάθεια της να σπάσει τη συλλογικότητα μας και τη συνοχή μας, προφανώς τρομαγμένη και από την αγωνιστική απάντηση που δώσαμε στην απαίτηση της να υποστούμε θυσίες για τα κέρδη της εταιρείας, μας στέλνει την τροποποίηση της σύμβασης μας με μειώσεις μισθών με εξώδικο στα σπίτια μας, τρομοκρατώντας μας ότι αν δεν την υπογράψουμε θα μας απολύσει.

Το εξώδικο αυτό συνοδεύεται με μια επιστολή της εταιρείας η οποία προφανώς απευθύνεται σε εργαζόμενους που δεν δουλεύουν στα ΙΚΕΑ διότι σε κάποια σημεία της επιστολής αναφέρει τα εξής:
1. " Παρόλα αυτά καταφέραμε μέχρι σήμερα να αποφύγουμε τις απολύσεις λόγω κρίσης και να διατηρήσουμε τις αμοιβές στα ίδια επίπεδα".


Στα ΙΚΕΑ οι απολύσεις υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. Όσο για τη διατήρηση των αμοιβών στα ίδια επίπεδα, χαρτζιλίκια ήταν και πριν εφόσον δεν κάλυπταν τις βασικές μας ανάγκες και πόσο μάλλον τώρα που απαιτούν να μειώσουν και άλλο τις ανάγκες μας.

2. "Με την κίνηση αυτή, ταυτόχρονα δεσμευτήκαμε, όπως επίσης γνωρίζετε, ότι δεν θα προβούμε , τουλάχιστον μέχρι και τέλος τους έτους 2013, σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους και σε περαιτέρω μειώσεις μισθών, αν οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα δεν επιδεινωθούν σημαντικά".
 Ας μας απαντήσει η εταιρεία τι ποσοστό επιδείνωσης βάζει ως πλαφόν για να αποδεχτούμε την εξαθλίωση μας, και στην τελική ποιος καθορίζει τους οικονομοτεχνικούς λόγους ο εργοδότης που είναι ο ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ ή μήπως οι εργαζόμενοι που παράγουν ασύλληπτα κέρδη στο ΙΚΕΑ ; Προφανώς η απάντηση είναι εύλογη.
3. "Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αποδέχτηκε τις ανωτέρω μειώσεις".
Κανένας εργαζόμενος δεν υπογράφει οικειοθελώς την εξαθλίωση και τελικά τη σφαγή του, είναι γνωστό σε όλους μας πόση τρομοκρατία και ψυχολογική βία υπέστησαν όλοι οι συνάδελφοι ακόμα και κατά τη διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων.

Όση τρομοκρατία και αν προσπαθεί να ασκήσει η εργοδοσία η δική μας απάντηση ήταν και πρέπει να εξακολουθήσει να είναι η ίδια.

Όχι δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό, δεν υπογράφουμε, δεν συναινούμε και συλλογικά και αγωνιστικά θα απαντήσουμε στην οποιαδήποτε απόλυση όπως αποφασίστηκε στην Γενική μας συνέλευση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πηγή: Το μπλογκ του Συλλόγου Εμποροϋπάλληλων Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.