Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κλείνουν τα σχολεία λόγω έλλειψης θέρμανσης

Επειδή τις τελευταίες μέρες προσπαθούν οι αυλοκόλακες των βιομηχάνων, των εφιπλιστών, και των τραπεζιτών να μας πείσουν ότι η κρίση τελειώνει αφού έπεσαν στα spreads, ανέβηκε το χρηματιστήριο και θα δοθούν κάτι ψίχουλα στην αγορά από τη super-δόση να τους θυμήσουμε ότι η ανεργία αυξάνεται, η φτώχεια γιγαντώνεται ενώ τα μέτρα του μνημονίου ΙΙΙ δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα και ειδήσης όπως η παρακάτω δείχνουν ποια θα είναι η Ελλάδα του αύριο.
«Λουκέτο» λόγω... ψύχους κινδυνεύουν να βάλουν σχολεία στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Η καθυστέρηση, εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών, καταβολής κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων έχει ως αποτέλεσμα πολλές από αυτές να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα προμήθειας πετρελαίου.
Χθες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για το θέμα ζητώντας, παράλληλα, τα κονδύλια να αποδίδονται άμεσα στα σχολεία χωρίς τη μεσολάβηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Μάλιστα, άφησε αιχμές εναντίον των ΟΤΑ για αδιαφανείς διαδικασίες στη διαχείριση των οικονομικών για ψηφοθηρικούς λόγους.
Σύμφωνα με την ομοσπονδία, την ώρα που φέτος η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων μειώθηκε σημαντικά -80 εκατ. ευρώ έναντι 100 εκατ. ευρώ το 2011- δεν έχει ακόμη καταβληθεί η τέταρτη δόση, ύψους 20 εκατ. ευρώ. «Παρά το γεγονός ότι ακόμα και ο αρμόδιος υπουργός αναγνώρισε ότι τα χρήματα δεν επαρκούν, καμιά ενέργεια δεν γίνεται στην κατεύθυνση της έγκαιρης απόδοσής τους στα σχολεία», σημειώνει η ΔΟΕ.
Oι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, μάλιστα, εμφανίζονται αποφασισμένοι να βάλουν λουκέτο επ' αόριστον στα σχολεία. Ηδη, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές. Η απόφαση περιλαμβάνει όλα τα σχολεία των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Πτολεμαΐδας, της Κοζάνης, των Σέρβιων, του Βελβεντού, του Βόιου και ουσιαστικά όλης της Δυτικής Μακεδονίας. Οπως καταγγέλλουν οι δήμαρχοι οι αίθουσες είναι «ψυγεία», καθώς οι θερμοκρασίες είναι -15 και -20 βαθμοί Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.