Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δυστυχώς, φασίστες δεν έχει μόνο η ΧΑ

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης στο οποίο βρήκαν το θάνατα περισσότεροι από 20 μετανάστες στην προσπάθεια τους να βρουν ένα πιάτο φαΐ κυνηγημένοι από ΝΑΤΟικες σφαίρες, φτώχεια, εκμετάλλευση και δυστυχία θυμήθηκα την ερώτηση που υπέβαλλε το καλοκαίρι ο βουλευτής της ΝΔ Γεωργιάδης. Στην ερώτηση αυτή ο ακροδεξιός βουλευτής ρώτησε κάτι που ακόμα και η Χρυσή Αυγή δεν έχει ρωτήσει ακόμα:
"Πόσο ἐπιβαρύνεται ὁ ἐτήσιος προϋπολογισμὸς τῶν Ὑπουργείων ἐξαιτίας τῶν ἐπιχειρήσεων διάσωσης τῶν λαθρομεταναστῶν;"
Αυτός ο τύπος δηλώνει αστός πολιτικός και επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι φασίστες και ναζιστές (δεν λέει ψέμματα). Οι αστοί πολιτικοί, λοιπόν, όχι απλά έχουν υιοθετήσει ακροδεξιά φρασεολογία, αλλά είναι το ίδιο απάνθρωποι με τους ναζιστές. Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2012 ένα νεοναζιστικό κομμά έχει λάβει 7% στις εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βορίδης ήταν ο αντικαταστάτης του Μιχαλολιάκου στην ηγεσία της νεολαίας ΕΠΕΝ και ένα άλλο κορυφαίο στέλεχος τη ΝΔ έχει ανησυχίες για το πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα η περισυλλογή νεκρών ή σχεδόν νεκρών μεταναστών. Η Ελλάδα έχει, δυστυχώς, μπροστά της πολλά βάσανα να αντιμετωπίσει. Η ιστορία μας δείχνει ότι κάθε φορά που η άκρα δεξιά ήταν στο προσκήνιο οδήγησε σε εθνική τραγωδία.Την πορεία αυτή μπορεί να αναστρέψει μόνο η οργάνωση και η δράση του λαού που θα απομονώσει τους φασίστες είτε είναι φανεροί είτε όχι και θα παρέμβει με τέτοιο τρόπο που θα επιβάλλει τη θέληση του κατλαμβάνοντας την εξουσία.

ΥΓ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ξαφνικά δραστηριοποιηθηκε για να αντιμετωπίσει την άνοδο του φασισμού τι έχει να πει για τον Καρατζαφέρη με τον οποίο συγκηβέρνησε και για τον Γεωργιάδη με τον οποίο συγκηβερνά και σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.