Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Δυο λεπτά που κρύβουν όλη την αλήθεια

Το περιοδικό UNFOLLOW κυκλοφορεί με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του υπουργού Δένδια. Στη συνέντευξη αυτή ο Δένδιας ανάμεσα στα άλλα ερωτήματα καλείται να απαντήσει και σε ερωτήματα αναφορικά με την πρώτη απόφασή του σαν υπουργός η οποία δεν ήταν άλλη από την αντιμετώπιση της απεργίας στη Χαλυβουργία με όργιο καταστολής. Θα θυμάστε ότι το επιχείρημα τότε ήταν ότι τα ΜΑΤ πήγαν για να ανοίξει το εργοστάσιο. Στις 12 Νοέμβρη ο Μάνεσης (http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7127274&publDate=7/11/2012) έθεσε σε 3μηνη διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, κλείνοντας ουσιαστικά, για τουλάχιστον 3 μήνες το εργοστάσιο. 
Στο βίντεο που παραθέτουμε ο υπουργός λέει ότι είναι υπερήφανος για αυτή την απόφασή του και ότι πρέπει παρόμοιες αποφάσεις να μην αποτελούν προϊόν πολιτικής παρέμβασης αλλά η αστυνομία να επιβάλλει το νόμο δρώντας αυτοβούλως. Φυσικά, το ζουμί δεν βρίσκεται σε αυτή την απάντηση του Δένδια. Το ζουμί βρίσκεται στην επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου ο οποίος, αφού άκουσε ότι η αστυνομία χτύπησε την απεργία για να μην κλείσει το εργοστάσιο έθεσε το εύλογο ερώτημα."Γιατί δεν στείλατε τα ΜΑΤ στο Μάνεση ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο". Και η απάντηση του Δένδια είναι ότι η ερώτηση είναι "Άδικη, γιατί ο ρόλος της αστυνομίας είναι να εφαρμόζει τη νομιμότητα".
Αυτή η μικρή κουβέντα μεταξύ υπουργού και δημοσιογράφου κρύβει όλη την αλήθεια για τον καπιταλισμό και την αστική δημοκρατία. Κρύβει όλη την αλήθεια γιατί δείχνει ότι ο νόμος υπηρετεί το συμφέρον του βιομήχανου, γιατί αφενός ο νόμος είναι αντίθετος με την απεργία που βλάπτει τα συμφέροντα του μεγαλοκαπιταλιστή, αφετέρου του δίνει το δικαίωμα να θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους (και πολλά άλλα). Άρα, όσοι σήμερα μιλούν για ανάγκη τήρησης των νόμων είναι αυτή που βάζουν πλάτη στο Μάνεση και στην τάξη του, να διατηρήσουν την εξουσία και τα κέρδη τους. Για αυτό πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι ο νόμος σε κάθε κοινωνία υπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης που έχει την εξουσία.



Νίκος Δένδιας: «Η επέμβαση των ΜΑΤ στη... από UNFOLLOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.