Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση από το χαμό των τελευταίων ημερών (ΙΚΕΑ-FORTHNET-WIND-PHONEMARKETING)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΙΚΕΑ»
Απεργούν με όπλο την ταξική αλληλεγγύη
Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία. Αύριο η γενική συνέλευση των εργαζομένων

Στη μάχη της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας, μπαίνουν σήμερα από τα χαράματα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα «ΙΚΕΑ» στον Κηφισό, ενάντια στις μειώσεις μισθών μέχρι και 11% που επιχειρεί να επιβάλει ο «Ομιλος Φουρλή». Μία προς μία οι εργοδοτικές απειλές, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί καταρρέουν μπροστά στη θέληση και αποφασιστικότητα των εργαζομένων να κλιμακώσουν τη μάχη ενάντια στην εξαθλίωση που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία. Η έμπρακτη στήριξη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, επιχειρησιακών σωματείων στον κλάδο, σωματείων άλλων κλάδων, των Λαϊκών Επιτροπών, της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών, οπλίζει με δύναμη, κουράγιο και θάρρος τους εργαζόμενους για να συνεχίσουν. Σε αυτήν την κατεύθυνση, αύριο Κυριακή οι εργαζόμενοι προχωρούν σε γενική συνέλευση, προκειμένου να εκτιμήσουν την μέχρι τώρα πορεία του απεργιακού τους αγώνα και να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.
Στο πλευρό των απεργών χτες, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, εκπρόσωποι από τα τα συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Αθήνας, τις Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας - Ρέντη, Αιγάλεω, Περιστερίου, κλπ.
Από νωρίς το πρωί εξελισσόταν η «λυσσαλέα» προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους απεργούς, προκειμένου να σπάσει την ενότητα και τον απεργιακό τους αγώνα. Τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στους εργαζόμενους συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση, ενώ το πρωί ο διευθυντής του καταστήματος μάζεψε έξω από το κατάστημα τους εργαζόμενους για να τους κάνει «οικονομική» ανάλυση των ζημιών της επιχείρησης. Να τους πείσει για την αναγκαιότητα να στηρίξουν την επιχείρηση, εκβιάζοντάς τους ταυτόχρονα με το τεράστιο ποσοστό της ανεργίας στη χώρα. Την ίδια στιγμή, πάντως, εργαζόμενοι σε μια συμβολική κίνηση έκαναν έρανο με πεντάλεπτα και δεκάλεπτα για να «στηρίξουν»... την επιχείρηση, διασκεδάζοντας την κλάψα του διευθυντή.
Εν τω μεταξύ, η εργοδοσία κάτω από την πίεση του αγώνα, την εκφρασμένη αλληλεγγύη από άλλους κλάδους, σωματεία και φορείς απέσυρε την αγωγή που είχε καταθέσει, για να κηρυχθεί παράνομη η 48ωρη απεργία και ήταν να εκδικαστεί χτες το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων εξέδωσαν: η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στα «ΛΙΝΤΛ» Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο της Ρόδου «MIRA MARE WONDERLAND», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ».
«WIND»
Οι «εθελούσιες» έφεραν τις ... απολύσεις
Οι εργαζόμενοι απάντησαν με στάση εργασίας χτες
Με απολύσεις από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών και αλλού σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Wind». Οι νέες απολύσεις αποτελούν τη συνέχεια του προγράμματος «εθελούσιας»... εξόδου που είχε εφαρμόσει η εργοδοσία το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να απολυθούν 120 εργαζόμενοι. Χτες, με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. και σε μαζική Γενική Συνέλευση το μεσημέρι στο κτίριο της Λ. Αθηνών. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής στάσης εργασίας τη Δευτέρα 26/11 από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Λ. Αθηνών και στη συνέχεια περιοδεία και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση στο Μαρούσι καθώς και νέα Γενική Συνέλευση.
Προχτές, οπότε και έγιναν γνωστές οι απολύσεις, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο κτίριο της Λ. Αθηνών προχώρησαν σε αποχή από την εργασία τους και σύσσωμοι περιόδευσαν σε όλα τα τμήματα, προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τις εξελίξεις.
Η παράταξη «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων στον όμιλο "Wind"» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις νέες απολύσεις και υπογραμμίζει: «Ηρθε η ώρα να βάλουμε τέρμα στην επίθεση της εργοδοσίας. Ακολουθούμε το παράδειγμα των εργαζομένων της "Forthnet" και του "ΙΚΕΑ", παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αυτό που αυθόρμητα ξεκίνησε χτες από την Εξυπηρέτηση Πελατών να γίνει φλόγα που θα εξαπλωθεί σε όλη την εταιρεία. Πάμε ένα βήμα παραπέρα τον αγώνα μας, συγκροτημένα και οργανωμένα ετοιμάζουμε την επίθεσή μας. Με αποφασιστικότητα, μαζικότητα, προσανατολισμό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Οπλο μας η απεργία, αυτό πονάει τη διοίκηση, το σταμάτημα της παραγωγής, η οργανωμένη αντίσταση στα σχέδιά τους, τα ξεκάθαρα ενωτικά αιτήματά μας».
Τον αγώνα των εργαζομένων στηρίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του συνδικάτου τη Δευτέρα 26/11, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ «FORTHNET»
Αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία
Παράνομες και καταχρηστικές έκρινε το δικαστήριο τις στάσεις εργασίας
Αποφασισμένοι και συσπειρωμένοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο «FORTHNET», έδωσαν αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία, συμμετέχοντας μαζικά στη χτεσινή 4ωρη στάση εργασίας που είχαν αποφασίσει ενάντια στο τσεκούρωμα των μισθών τους. Θορυβημένη από το αγωνιστικό ανάστημα που έχουν υψώσει οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία όξυνε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, προκειμένου να τους διασπάσει και να τους φοβίσει. Ετσι, επιχείρησε να πετύχει νέα ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων με αγωγή που είχε καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και εκδικάστηκε χτες το μεσημέρι, για να κηρυχθούν παράνομες και οι σημερινές στάσεις εργασίας, 1 μ.μ. - 5 μ.μ., στα κτίρια της Αθήνας και 12 μ. - 4 μ.μ. στα κτίρια της Κάντζας. Τελικά, αργά το απόγευμα το δικαστήριο λειτουργώντας για μια ακόμα φορά στο πλευρό της εργοδοσίας εξέδωσε απόφαση με την οποία έκρινε παράνομες τις στάσεις εργασίας των εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή, έβαλε σε πλήρη λειτουργία τους μηχανισμούς τρομοκράτησης με προϊστάμενους και διευθυντές να κάνουν «εξορμήσεις» στα γραφεία, απειλώντας με απολύσεις όσους δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και συμμετάσχουν στη στάση εργασίας. Επιχείρησαν ακόμα να διασπάσουν τους εργαζόμενους, προβάλλοντας στον καθένα διαφορετικό ποσοστό μείωσης.
Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι και έχοντας συνεχώς στο πλευρό το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), απάντησαν στην τρομοκρατία κατεβαίνοντας από τα γραφεία στο κτίριο της Αθήνας και συμμετέχοντας στη στάση εργασίας, για να δηλώσουν ότι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν τον αγώνα για αξιοπρεπή εργασία. Εξω από το κτίριο παρέμειναν ακόμα και όταν η εργοδοσία κάλεσε την Αστυνομία και διευθυντικά της στελέχη κατέβηκαν για να απειλήσουν με μηνύσεις.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ ο Θοδωρής Κούτρας, ο οποίος χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας τόνισε: «Εχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα και συγκρουστήκατε με την εργοδοσία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν δεν αντιδράσετε με ενωμένο, μαζικό και αποφασιστικό αγώνα το μέλλον που σχεδιάζουν είναι ακόμα πιο μαύρο με μειώσεις μισθών και απολύσεις. Αυτήν την περίοδο γίνονται μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις σε πολλούς χώρους εργασίας σε όλη τη χώρα όπως, για παράδειγμα, στα ΙΚΕΑ και αυτές οι μάχες θα είναι κερδοφόρες αρκεί να επιμείνετε με ταξική ενότητα και δε σκύψετε το κεφάλι».
Στο χώρο της συγκέντρωσης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, βρέθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Επιτροπής Αγώνα Μοσχάτου - Ταύρου.

Παλεύουν ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία
Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ν. Ιωνίας πραγματοποίησαν χτες τη μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Phone Marketing» ενάντια στην νέα προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει την εκ περιτροπής εργασία του ενός 8ωρου τη βδομάδα και μισθό 130 ευρώ το μήνα. Στο πλευρό τους βρέθηκε για ακόμα μια φορά η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας και φορείς της περιοχής καθώς και άλλα σωματεία και εργαζόμενοι. Για την ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων το επιχειρησιακό σωματείο διοργανώνει την Κυριακή, 25 Νοέμβρη, στη 1.30 μ.μ. γλέντι στο ΚΕΠ Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4), δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.