Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι υπόθεση ζωής!



Για σένα που απεγνωσμένα αναζητάς άλλοθι.
Για σένα που καλύπτεις την άγνοιά σου με "ανοησίες".

Για σένα που δεν το ξέρεις, αλλά με χρειάζεσαι .

Για σένα που παρ΄όλα αυτά, σε χρειάζομαι   και εγώ.
  (Ο πρώτος ενικός....ποιητική αδεία)

σκίτσο του Pawel Kuczynski  

Σατυρικά illustrations που θα σας βάλουν σε σκέψεις (16)
Είναι εντυπωσιακό ακόμη και σήμερα  ζητάς, απαιτείς και  καταγγέλλεις  ένα κόμμα του 4,50%, γιατί "δεν κάνει αυτό που πρέπει"!   

Δεν το εμπιστεύτηκες με την ψήφο σου, δεν του έδωσες δύναμη να παλέψει και μέσα στο κοινοβούλιο, να έχει δυνατή φωνή για  να σε υπερασπιστεί .

Εμπιστεύτηκες κάποιο άλλο κόμμα, αλλά ζητάς από το ΚΚΕ να κάνει αυτό που θα σε απεγκλωβίσει από τα δεινά που σου συσσώρευσαν αυτοί που εμπιστέυτηκες!
Το βρίσκω εντελώς σχιζοφρενικό, μήπως εσύ που επιλέγεις αυτήν την τακτική μπορείς να μου δώσεις μιαν εξήγηση;
Αν ήθελε το ΚΚΕ (την αλλαγή), θα συνεργαζόταν με τον Σύριζα και θα γινόμασταν κυβέρνηση! Μου  λες.

Και είσαι εσύ που όταν το ΚΚΕ "συνεργάστηκε" με την δεξιά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, το καταδίκασες, του γύρισες την πλάτη.

Και είσαι εσύ, που αν σήμερα το ΚΚΕ συνεργαζόταν με τον Σύριζα και με την ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα και  με την πρόταση του Σύριζα και άλλων, είναι απολύτως βέβαιο, ότι αύριο θα το καταδίκαζες, είτε γιατί θα ακολουθούσε την πολιτική που ευαγγελίζεται  ο Σύριζα και οι λοιποί εταίροι και που  δεν μπορεί να έχει  κανένα φιλολαϊκό αποτέλεσμα μέσα στα πλαίσια του σάπιου συστήματος, είτε γιατί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα αναγκαζόταν να καταγγείλει το κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα μετείχε.
Ή μήπως όχι;

Δεν είναι το ίδιο η ΝΔ και ο Σύριζα θα μου πεις.
Γιατί μήπως εγώ θα σου πω ότι είναι το ίδιο;
Χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα και  αν γνώριζες Σαραμαλέζικα θα μπορούσες να καταλάβεις τι λέει.
Και είναι σε αυτά που απαντά το ΚΚΕ.

Σου  λέει ξεκάθαρα την αλήθεια,απαντώντας σε αυτά που ο Σύριζα προτείνει.
"Δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν υπάρχει η δυνατότητα, ο καπιταλισμός έχει εξαντλήσει τα ιστορικά του όρια, δεν έχει τίποτα πια για να σου δώσει"
Και η πολιτική πρόταση του Σύριζα ΕΚΑΜ, μιλά ουσιαστικά για διαχείριση του συστήματος και της κρίσης του.

Το ΚΚΕ σου το εξηγεί.
Σου το λέει επιστημονικά, σου το λέει εκλαϊκευμένα, σου το γράφει, σου το λέει με ποιήματα,  στο ζωγραφίζει, σου το λέει με τραγούδια και , μόνο που δεν στο χορεύει.

Κάνεις τον κόπο να το ακούσεις, να το δεις, κάνεις τον κόπο να το τραγουδήσεις;
Και φυσικά ούτε που να διανοηθείς να μπεις και συ στο χορό.

Και πως άλλωστε, δεν ξέρεις τα λόγια του τραγουδιού, δεν ξέρεις τα βήματα του χορού, πώς λοιπόν; 
Είναι αλήθεια χρειάζονται   εντατικά μαθήματα.... σε όλους μας.

Από τα ΜΜΕ από τους απολογητές  του κεφαλαίου, δεν πρόκειται  ποτέ να μάθεις την αλήθεια και το ξέρεις, σου το έχουν αποδείξει.
Από τους ίδιους τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου,..πρέπει πια να το έχεις καταλάβει, δεν θα σου πουν την αλήθεια ούτε και αυτοί και, κυρίως αυτοί.
Θα κοιτάξουν να σε τρομοκρατήσουν, να σου πουν ψέματα, να σου καλλιεργήσουν αυταπάτες, όπως και κάνουν. 

Κάνεις μια προσπάθεια να κατανοήσεις τις θέσεις του και ας τις απορρίψεις βρε αδερφέ, να μπορείς να πεις με επιχειρήματα, γυρίζω την πλάτη μου σε αυτό το κόμμα για αυτόν και αυτόν τον λόγο, γιατί δεν συμφωνώ, γιατί δεν με εκπροσωπεί, γιατί αυτά που λέει δεν γίνονται, αλλά να τα πεις γνωρίζοντας.

Να μπορείς να το εξηγήσεις με δικά σου λόγια και όχι με τις παπαγαλίες του Πρετεντέρη, της Τρέμη, του Πρωτοσάλτε,της Στάη........

Όχι να μου λες ότι δεν γουστάρεις την Αλέκα.
Ωραία ας πούμε και μένα δεν μου αρέσει το στιλ της, αλλά σου ορκίζομαι ότι δεν θα την βγάλουμε στην πασαρέλα.
Δεν σου αρέσει ο τρόπος που τα λέει, το στήσιμό της το στιλ της;
Και εγώ να σου πω την αλήθεια, δεν γοητεύομαι από την ρητορεία της και μου αρέσει καλλίτερα το στυλ και το στήσιμο της Λαμπέτη ας πούμε, αλλά η γυναίκα δεν πάει για όσκαρ ηθοποιίας και κανείς από το κόμμα δεν ισχυρίστηκε, ένας ο Δημοσθένης και μία η Παπαρήγα.
Θα μπορέσεις ποτέ αντί να κοιτάς αν είναι καλά ντυμένη η Παπαρήγα όπως έχεις μάθει να κάνεις στα πρωϊνάδικα που σου πλασάρουν, να προσπαθήσεις να ακούσεις και να καταλάβεις  αυτά που λέει.
Και αν δεν συμφωνείς το συζητάμε.

Σου ορκίζομαι δεν είναι δύσκολα και προπαντός είναι αυτά που υπερασπίζονται τη ζωή σου.

Μια έτσι να έκανε το ΚΚΕ θα μαζεύονταν χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα! Μου λες.

Αν έμενε το ΚΚΕ στην πλατεία μαζί με τους Συριζαίους και τις άλλες ομάδες, θα μπορούσαμε να τα "σπάσουμε" όλα να τους ρίξουμε!

Αν ήθελε το ΚΚΕ μέσα σε μικρό διάστημα θα μπορούσαμε να τους διώξουμε!

Μπα, τι μας λες;
Πες το με δικά σου λόγια, βρες πειστικά επιχειρήματα για την αποτελεσματικότητα των προτάσεών σου   και σου υπόσχομαι ότι όλοι εμείς που ακολουθούμε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, μην σου πω και οι ηγεσίες τους θα έρθουμε  εκεί.

Πες μου δηλαδή  πώς θα μαζεύονταν χιλιάδες κόσμου με μια κίνηση του ΚΚΕ, που εσύ ο ίδιος  του γύρισες την πλάτη μπροστά στην κάλπη.
Εσύ  δεν ακούς, δεν ξέρεις και δεν συμφωνείς με αυτά... που δεν ξέρεις καν, όχι που θα ερχόσουν  με ένα νεύμα του. 

Και για πες μου, τι θα βγει αν μαζευόμασταν χιλιάδες κόσμου στην πλατεία, αν τα σπάγαμε, αν τους ρίχναμε, αν τους διώχναμε.

Την άλλη μέρα μου λες τι θα κάναμε;
Με έναν κόσμο χωρίς οργάνωση, χωρίς γνώση της επαναστατικής θεωρίας,χωρίς εμπειρίες αγώνων, χωρίς στόχους.

Έτσι όμως, όχι μόνο δεν θα απεγκλωβιζόμασταν, αλλά  θα δίναμε στους εκπροσώπους του κεφαλαίου περισσότερο χώρο και  χρόνο για να συνεχίσουν την κυριαρχία τους, αλλά και να πάρουν περισσότερα κατασταλτικά μέτρα.

Με  συμβιβασμένες τις περισσότερες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που  υπογράφουν κάθε επιταγή(εντολή) που τους πλασάρουν πάνω στο γραφείο, και που εσύ τις εκλέγεις  μόνο και μόνο γιατί το ΠΑΜΕ δεν κάθεται στην πλατεία να ενισχύσει τις προβοκάτσιες τους, που θύμα τους θα έχουν εσένα και εμένα και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Να σου πω και αυτό. Οι κομμουνιστές να ξέρεις, μπορεί να θυσιάζονται για την υπόθεση του λαού, αλλά μαλάκες δεν είμαστε αδερφέ μου.

Την άλλη μέρα θα έπρεπε να είναι έτοιμος αυτός ο λαός να ανταποκριθεί στις ανάγκες, στις δικές του ανάγκες της δικής του εξουσίας.
Γιατί το ΚΚΕ δεν μιλά για την δική του εξουσία, αλλά για την δική σου.
Αναρωτήθηκες τι θα κάνεις την άλλη μέρα χωρίς τα σωματεία, χωρίς τους κρατικούς μηχανισμούς και κυρίως, χωρίς την πολιτική πρόταση του  ΚΚΕ, αφού αυτήν  δεν την γουστάρεις;

Πολιτική πρόταση με  πρόγραμμα αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό, ένα πρόγραμμα ενάντια στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ένα πρόγραμμα με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή άρνηση του χρέους.

Γιατί αν το γουστάριζες θα το είχες ψηφίσει,τουλάχιστον δεν θα είχες ψηφίσει τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. 
Θα είχες γραφτεί στο σωματείο σου, στην επιτροπή της γειτονιάς σου, θα είχες φροντίσει με τον τρόπο που εσύ μπορείς, να συμβάλλεις στην ανάπτυξη ενιαίων κοινών αγώνων που θα διεκδικούν τα δικαιώματά μας και θα έρχονται σε ρήξη με τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Θα είχες συμμετοχή για να συμβάλλεις στην συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, στην κατεύθυνση της ανατροπής της βαρβαρότητας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής σου.

Εγώ ξέρω ότι χωρίς εσένα οι κομμουνιστές δεν μπορούν να κάνουν  και πολλά πράγματα, πρέπει να σε έχουμε δίπλα μας, ξέρω ότι πρέπει να προσπαθήσουν να είναι δίπλα σου, ξέρω ότι έχουν  καθήκον να σε πείσουν, να σου εμπνεύσουν  εμπιστοσύνη, ξέρω ότι πολλές φορές σε αυτό το χρέος  δεν ανταποκρίνονται  σωστά και αποτελεσματικά και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα (εκ του αποτελέσματος) 

Αλλά  γνωρίζω πολύ καλά  ότι χωρίς ένα κόμμα επαναστατικό κομμουνιστικό, ούτε και εσύ μπορείς να κάνεις τίποτα. 
Δεν μπορείς να ξεφύγεις από την βαρβαρότητα του συστήματος και από την κρίση που το ταλανίζει και είναι αδιέξοδη.

Ξέρω είμαστε τάξη, ξέρω ότι θα μας εξοντώσουν και ξέρω ότι το μόνο που μας απομένει είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Να αντισταθούμε οργανωμένα, να μην υποκύψουμε, να μην πειθαρχίσουμε στις αποφάσεις τους.

Και τέλος να σου πω και αυτό.
Δεν είναι κομματική υπόθεση, είναι υπόθεση ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.