Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Λάσπη σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ από το «Πρώτο Θέμα»

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στο φύλλο της Κυριακής 18 Νοέμβρη, με τίτλο «Το απεχθές πρόσωπο του συνδικαλισμού», που αναφέρεται στο συνδικαλιστή Λάκη Μπαλαμώτη και διαστρεβλώνει την πολιτική του τοποθέτηση εμφανίζοντάς τον να έχει σχέση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, δίνει το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.
Στην απάντηση, ανάμεσα στ' άλλα αναφέρεται:
«Ο εν λόγω συνδικαλιστής ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, και ουδέποτε συμμετείχε σε συνδικαλιστικές παρατάξεις που στήριζε το ΠΑΜΕ. Οι απόψεις και η δράση του Λάκη Μπαλαμώτη ήταν πάντα μακριά από το συνεχή, συνεπή ταξικό αγώνα οργάνωσης, ανυπακοής και απειθαρχίας που καλεί το ΠΑΜΕ ενάντια στις πολιτικές κεφαλαίου, ΕΕ, των εκφραστών τους στην τοπική διοίκηση αλλά και των συνδικαλιστικών κολαούζων τους. Μάλιστα, στις πιο πρόσφατες εκλογές του σωματείου του πρωτοστάτησε σε συγκρότηση ψηφοδελτίου -και τελικά εκλέχτηκε- αντίπαλου προς αυτό που στήριζε το ΠΑΜΕ, στο οποίο συμμετείχαν συνδικαλιστές όλων των άλλων κομμάτων και σε αντιπαράθεση με τον ταξικό προσανατολισμό του ΠΑΜΕ, καθώς και με υποστήριξη από διάφορες δομές της τοπικής διοίκησης».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Ομως αυτές τις πληροφορίες δεν τις αλίευσε το "Πρώτο Θέμα" για το ρεπορτάζ του. `Η μήπως το πιο "εύστοχο" ρεπορτάζ είναι αυτό που λασπώνει όλο και πιο πολλούς, κι αν είναι για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ τόσο το καλύτερο; Οσον αφορά για τον πόνο που έπιασε πολλούς μεγαλοεκδότες, καναλάρχες και παρατρεχάμενούς τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν τους είδαμε να "σκούζουν" και να οδύρονται, όταν αυτά καθημερινά σφαγιάζονται από την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου».
Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «το ταξικό κίνημα έχει δώσει δείγματα γραφής για την περιφρούρηση των αγώνων μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος χωρίς ύβρεις και προπηλακισμούς και είναι σταθερά στο πλευρό και στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και την εφεδρεία. Το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ δεν είναι του χεριού τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.