Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Καλλιθέα: Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μεταναστών

Εξιτήριο πήρε αργά το απόγευμα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, ο Αιγύπτιος μικροπωλητής που δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής το πρωί στην Καλλιθέα. 
Συγκεκριμένα η δολοφονική επίθεση σε βάρος 2 μεταναστών σημειώθηκε  στη λαϊκή αγορά στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Χαροκόπου στην Καλλιθέα.
Ομάδα 6 χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε έναν Αιγύπτιο ψαρά και σε έναν Πακιστανό μικροπωλητή. Ο Αιγύπτιος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ όπως καταγγέλλει ο Πακιστανός μικροπωλητής, οι χρυσαυγίτες του έκλεψαν και την τσάντα όπου είχε τα χρήματά του.

Άμεση είναι η αντίδραση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, η οποία πραγματοποίησε συγκέντρωση στη λαϊκή αγορά, καταγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση ενώ σε ανακοίνωσή της δηλώνει πως: “δεν θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης”.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας έχει ως εξής:
“Το σημερινό κρούσμα εντάσσεται στο πλαίσιο ανάλογων κρουσμάτων τρομοκράτησης και τραμπουκισμού στην Καλλιθέα από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής απέναντι σε μετανάστες εργάτες που ζουν και αναπνέουν στην ίδια γειτονιά με μας, στον ίδιο χώρο δουλειάς.
Το φασιστικό αυτό μόρφωμα της αστικής τάξης .αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος  και στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη το λαϊκό κίνημα συνολικότερα και όχι μόνο τους μετανάστες .Έχει αναλάβει την «βρώμικη δουλειά» για χάρη μιας χούφτας πλουτοκρατών ,εκείνων δηλαδή που σήμερα τσακίζουν τις ζωές μας, που παρασιτούν από τον δικό μας μόχθο.
Δεν θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Το απόδειξαν περίτρανα οι εργάτες της ΑΓΝΟ στην Θεσσαλονίκη όπου και εμπόδισαν επίθεση των ναζιστών απέναντι σε μαθητές. Το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας εδώ στην περιοχή μας που μπήκε μπροστά για να μην περάσει η τρομοκρατία στο εργοτάξιο. Οι εργαζόμενοι στο Παπουτσάνη που τους αποδοκίμασαν και τους πέταξαν έξω από το εργοστάσιο, Καθώς επίσης οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Θριάσιο νοσοκομείο.
Τους θυμίζουμε ότι ο λαός της Καλλιθέας έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης απέναντι στους μπουραντάδες και στους γερμανοτσολιάδες όπως τους αποκαλούσε ο λαός. Όπως τότε έτσι και τώρα μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλα τους».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.