Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Περί δικαιώματος στην απεργία: Ένα ακόμη ανέκδοτο
Νόμιμο είναι να ζει ο εργαζόμενος φτώχεια και εξαθλίωση. Να αντιδρά σε αυτό είναι παράνομο.

Το τελευταίο διάστημα διεξάγονται σχεδόν καθημερινά απεργίες και αποχές στο χώρο της δικαιοσύνης τόσο από δικηγόρους όσο και από δικαστές με φυσικό επακόλουθο να αναβάλλονται όλες, σχεδόν, οι δίκες. Ωστόσο, χθες, υπήρξε ένα περιστατικό που δείχνει πάρα πολλά πράγματα για το πως απονέμεται η δικαιοσύνη, ποιον εξυπηρετεί αλλά και το ρόλο συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου. 
Την Τρίτη οι εργαζόμενοι της Forthnet αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να προβεί σε μειώσεις μισθών, μέσα από τη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν την προκήρυξη 24ώρης απεργίας για την Τετάρτη (χθες). Επειδή, στη Forthnet δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο την απεργία την προκήρυξε το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). Η διοίκηση της εταιρίας προσέφυγε εναντίον της κήρυξης της απεργίας ζητώντας να κριθεί παράνομη. Παρά την απεργία των δικηγόρων και την αποχή των δικαστών ο δικηγορικός σύλλογος επέτρεψε σε 5 δικηγόρους να παραστούν για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Forthnet. Πράγματι, η δίκη έγινε και το δικαστήριο έκρινε, όπως γίνεται πάντα, παράνομη την απεργία. Μια απεργία που αποφασίστηκε μέσα από τη μαζική γενική συνέλευση των εργαζόμενων.
Νόμιμο είναι να ζει ο εργαζόμενος φτώχεια και εξαθλίωση. Να αντιδρά σε αυτό είναι παράνομο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Στη συνέχεια παραθέτουμε τη σχετικά ανακοίνωση του κλαδικού σωματείου (ΣΕΤΗΠ)....

Για τη Forthnet

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Την Τρίτη 20/11 ανακοινώθηκαν στους εργαζόμενους της forthnet μειώσεις μισθών που αγγίζουν και το 35%. Οι συνάδελφοι μας εκεί έδωσαν μια πρώτη παλικαρίσια απάντηση στην εργοδοσία. Είπαν βροντερό όχι στην εξαθλίωση, οργανώθηκαν και απείργησαν διεκδικώντας το δίκιο τους.
Για άλλη μια φορά το κράτος δείχνει ποιου τα συμφέρονται εξυπηρετεί, αυτά των μονοπωλίων και των εργοδοτών. Εν ριπή οφθαλμού, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι η προκηρυγμένη απεργία του ΣΕΤΗΠ ύστερα από μαζικότατη συνέλευση των εργαζομένων στη Forthnet είναι παράνομη. Ο Δικηγορικος Συλλογος Αθηνας, σε μερα απεργιας για τους δικηγορους ολης της χωρας, εδωσε αδεια σε πεντε δικηγορους (!) να υπερασπιστουν τα συμφεροντα των κεφαλαιοκρατων.
Το δικαστηριο αποφάσισε ότι είναι παράνομο ο εργάτης να παλεύει και να αγωνίζεται για τη ζωή του, για αξιοπρεπείς μισθούς. Αυτό είναι το κράτος που κόπτονται ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ να σώσουν. Είναι το ίδιο κράτος που με τη βία κήρυξε παράνομη την απεργία των Χαλυβουργών και έστειλε τα ματ, που μας καταπνίγει στα χημικά κάθε φορά που διαδηλώνουμε. Αυτό το κράτος ψηφίζει νόμους που μας στέλνει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανέχεια.
Ξεκαθαρίζουμε
Τέτοιες τακτικές δεν μας φοβίζουν. Δε θα κάνουμε δράμι πίσω από τα δικαιώματά μας από τη ζωή μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο στον κλάδο ΤΩΡΑ να γραφτεί στο ΣΕΤΗΠ και μαζικά να δώσουμε απάντηση στην κρατική βία και τρομοκρατία. Συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας στις 26/11 και ώρα 6:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.