Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Όλοι οι Έλληνες χαρούμενοι

Επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος πιστεύω όσα λένε οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι αυτής της χώρας και ως Έλληνας χαίρομαι για τη μεγάλη χθεσινή επιτυχία.  
Όπως, είπε ο πρωθυπουργός από τα 41 δις μόνο το 10% θα πάει σε αποπληρωμή χρέους τα υπόλοιπα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πάνε στην οικονομία. Άρα, πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Και ο άνεργος και ο απλήρωτος εργαζόμενος και ο εργαζόμενος με τα 300, 500, 1000,15000,2000 ευρώ και ο συνταξιούχος και ο μικροεπαγγελματίας και ο εφοπλιστής και ο βιομήχανος και ο τραπεζίτης. Όλοι αυτοί μαζί πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Άλλωστε, τα λεφτά που θα πέσουν στην οικονομία θα μοιραστούν εξίσου ανάμεσα στον άνεργο και στον τραπεζίτη. Ανάμεσα, στον εργάτη της φάμπρικας και στο βιομήχανο, ανάμεσα στο νέο επιστήμονα που κάθεται 12 ώρες μπροστά σε ένα υπολογιστή και στον μεγαλοεπιχειρηματία εργοδότη του που έχει δίλημμα ποιο σαλέ να κλείσει για τα Χριστούγεννα. 
Πρέπει να χαρεί ο άνεργος γιατί ο Κωστόπουλος, ο Σάλλας, ο Βαρδινογιάννης, ο Αγγελόπουλος και ο       Λάτσης δεν θα χάσουν τις τράπεζες τους (οι οποίες σύμφωνα με πολλούς δημοσιογράφους είναι "τράπεζες μας" όλων των Ελλήνων δηλαδή) με λεφτά που θα χρεωθεί εξίσου ο άνεργος, ο εργαζόμενος και ο τραπεζίτης. Δηλαδή, αν  πχ 10 δις πάνε σε 5 τράπεζες και στους ιδιοκτήτες τους έχουμε 10/5 = 2δις σε κάθε τραπεζίτη. Το χρέος όμως είναι 10 δις/10 εκατομμύρια = 1000€ σε κάθε Έλληνα. Αλλά, ναι ξέχασα σώζουμε τις τράπεζες μας.
Πρέπει να χαρεί ο νέος μηχανικός και ο μεγαλοεργολάβος γιατί θα απελευθερωθούν κονδύλια για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους στους οποίους ο πρώτος θα πάει να δουλέψει με 586€ μεικτά το μήνα για 2-3 χρόνια που θα κρατήσει το έργο και ο δεύτερος, που δεν θα δουλεύει, θα κονομάει εκατομμύρια για μια ζωή.
Πρέπει να χαρεί ο μικροεπαγγελματίας γιατί η τράπεζα θα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το δάνειο του και να του παράσχει επέκτασή του σε 99 χρόνια ώστε να χρωστάνε και τα δισέγγονα του για να μπορεί αυτός να βγάζει, σήμερα, ένα κομμάτι ψωμί.
Επίσης, πρέπει να χαρούμε όλοι, γιατί όπως έγραψα και παραπάνω είμαι καλοπροαίρετος και τα πιστεύω όσα λένε, το 2020 το χρέος θα είναι όσο το 2009. Άρα, εντάξει 8 χρόνια υπομονή η οποία θα τροφοδοτείται και από την ανάπτυξη που θα μας ανακουφίζει οπότε θα την παλέψουμε. Βέβαια, ότι το 2020 θα έχουμε χρέος του 2009 αλλά δεν θα υπάρχει Συλλογική Σύμβαση, ωράριο εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, δημόσιες συγκοινωνίες, ενδεχομένως δημόσιες παραλίες κλπ δεν παίζει κανένα ρόλο. Αφού θα μπορούν οι Έλληνες τραπεζίτες, βιομήχανοι και εφοπλιστές να αυξάνουν τα κέρδη τους οι υπόλοιποι, επίσης, Έλληνες που θα παράγουμε αυτά τα κέρδη παίρνοντας ένα κομμάτι ψωμί πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.