Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Το χρονικό της μεγαλειώδους πορείας του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Από το www.902.gr

 



ΑΘΗΝΑ: Πολύς κόσμος από νωρίς μαζεμένος στις προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ, οι οποίες αυτήν τη στιγμή ξεκινάνε προς την Ομόνοια.


Φωτό από την προσυγκέντρωση των κλαδικών οργανώσεων στην πλατεία Βάθης. 
16:50 

ΑΘΗΝΑ: Μαχητική, με παλμό, η προσυγκέντρωση των κλαδικών οργανώσεων της ΚΟΑ προχωρά και φτάνει αυτήν τη στιγμή στο ύψος των Χαυτείων.

16:53
ΑΘΗΝΑ: Δείτε βίντεο από την προσυγκέντρωση των κλαδικών Οργανώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ. 
16:58 
ΑΘΗΝΑ: Μαζική και η παρουσία φοιτητών και σπουδαστών στα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 
17:00 
ΑΘΗΝΑ: "ΚΚΕ, το κόμμα σου λαέ!" αντηχεί δυνατά, 17 Νοέμβρη του 2012, 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ!


17:11 
ΑΘΗΝΑ: Σε δήλωσή της από την πορεία λίγα λεπτά νωρίτερα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: "Το Ισραήλ που κατέχει συριακά και παλαιστινιακά εδάφη βομβαρδίζει τη Γάζα. Στις πλάτες των Παλαιστινίων προσπαθεί να δημιουργήσει έδαφος, προγεφύρωμα για να χτυπήσει τη Συρία και στη συνέχεια το Ιράν. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια κατάπτυστη συμφωνία στρατιωτική με το Ισραήλ, που σημαίνει οτι η Ελλάδα έτσι ή αλλιώς έχει διάθεση εμπλοκής στον πόλεμο, με τις βάσεις ή και με κάτι περισσότερο. Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε αυτήν τη συμφωνία γιατί δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των 2 λαών, αλλά με την ενεργητική συμμετοχή στη διαπάλη για τους δρόμους της ενέργειας και τους δρόμους του πετρελαίου."
 

17:24 
ΑΘΗΝΑ: Μαχητικά στη διαδήλωση και η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών
17:27
ΑΘΗΝΑ: Πραγματικά μαζική η διαδήλωση του ΚΚΕ: Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η ουρά δεν έχει περάσει το ύψος του Τιτάνια. 
17:35 
ΑΘΗΝΑ: Ατελείωτο κόκκινο ποτάμι η διαδήλωση του ΚΚΕ καθώς μπαίνει στην πλατεία Συντάγματος.

17:36
ΑΘΗΝΑ: Περνά από το ύψος της Βουλής η πορεία του ΚΚΕ, προχωρά με αποφασιστικότητα, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας που από νωρίς προσπάθησε να δημιουργήσουν συγκυβέρνηση-δυνάμεις καταστολής: "Κανένας φόβος, καμιά υποταγή - Με το ΚΚΕ για την ανατροπή!"
17:40
ΑΘΗΝΑ: Την ώρα που η συγκυβέρνηση εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, την ώρα που βαθαίνει τη στρατιωτική της συνεργασία με το Ισραήλ, Έλληνες φαντάροι, ένστολα παιδιά της εργατικής τάξης διαδηλώνουν μαζί με τους εργάτες, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό: "Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά!"
17:48
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μόλις ξεκίνησε η πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, στην οποία μίλησε ο Μιχ.Σπυριδάκης, μέλος του ΣΦΕΑ.
17:57
ΑΘΗΝΑ: Μαχητικά συνεχίζει η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία. Η κεφαλή αυτή τη στιγμή στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου.Τα συνθήματα των Οργανώσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δυνατά αντηχούν στην ατμόσφαιρα: "9 δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία!"


18:04
ΑΘΗΝΑ: Συνεχίζουν να περνάνε τα μπλοκ του ΚΚΕ μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο
18:09
ΑΘΗΝΑ: "Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!"


18:19
ΑΘΗΝΑ: Η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ πέρασε το ύψος του Χίλτον και συνεχίζει προς αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία. Από πίσω τα μπλοκ ακολουθούν σε ιδιαίτερα πυκνή διάταξη. Αριστερά και δεξιά από την πορεία, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διακινούν τον "Ριζοσπάστη", με ιδιαίτερα καλή ανταπόκριση από τον κόσμο.
18:26 

 
18:33
ΑΘΗΝΑ: Σε διάβημά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ζητάει να ανοίξει ο δρόμος για να μπορέσει να συνεχιστεί η αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

18:43
ΑΘΗΝΑ: Καθώς η πορεία του ΚΚΕ πλησιάζει στην αμερικάνικη πρεσβεία, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα δυναμώνουν.

18:46
ΑΘΗΝΑ: Στο ύψος της αμερικάνικης πρεσβείας αυτήν τη στιγμή η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ. Ακόμα πιο δυνατά αντηχούν τα συνθήματα αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, τα συνθήματα καταδίκης των ιμπεριαλιστών: "Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη!". Η κεφαλή προχωρά προς την ισραηλινή πρεσβεία, ενώ τα μπλοκ του ΚΚΕ σχηματίζουν ένα πυκνό κόκκινο "χαλί" από σημαίες σε ολόκληρη τη Βασ.Σοφίας μέχρι το Χίλτον.
18:56
ΑΘΗΝΑ: Πλέον φαίνεται σε ολόκληρη τη Βασιλίσσης Σοφίας η μαζικότητα της πορείας του ΚΚΕ: μόλις τώρα πέρασε η ουρά της πορείας του ΚΚΕ από το Χίλτον, ενώ πάνε ήδη 10 λεπτά από τη στιγμή που πέρασε η κεφαλή της από την αμερικάνικη πρεσβεία!

19:01 
ΑΘΗΝΑ: Δείτε βίντεο με πλάνα από την εντυπωσιακή πορεία του ΚΚΕ καθώς περνά μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία. 

 
19:03
ΑΘΗΝΑ: Παρέμβαση Θ. Παφίλη: "Κάναμε διάβημα στο υπουργείο δημόσιας τάξης και η απάντηση που πήραμε ήταν να μην αφήσουν την πορεία να προχωρήσει. Θέλουμε παράλληλα να καταγγείλουμε τη διαρροή που γίνεται προς τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης απο την πλευρά του υπουργείου ότι θα επιτρέψει στο μπλόκ του ΚΚΕ να περάσει. Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει να περάσει όλη η πορεία ανεξαίρετα να διαδηλώσουμε έξω απο την ισραηλινή πρεσβεία. Παραμένουμε στη θέση μας και επιμένουμε και το λέμε και δημόσια να αλλάξει απόφαση και η αστυνομία και η κυβέρνηση και να επιτρέψει στην πορεία να διαδηλώσει έξω απο την ισραηλινή πρεσβεία."

19:28
ΑΘΗΝΑ: Ξεκινούν και πάλι οι διαδηλωτές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την αμερικάνικη πρεσβεία και προχωρούν αποφασιστικά με κατεύθυνση προς την ισραηλινή.

19:34
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μεγαλειώδης αντιιμπεριαλιστική πορεία της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα του Βενιζέλου, αφού νωρίτερα πέρασε από το Αμερικάνικο προξενείο.

19:36
ΑΘΗΝΑ: Προχωράνε οι διαδηλωτές του ΚΚΕ, βρίσκονται λίγο πριν τον Πύργο των Αθηνών. Από τα μεγάφωνα απευθύνουν συνεχώς κάλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για να συνεχιστεί η πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.


19:47
ΑΘΗΝΑ: Μετά τις αλεπάλληλες διαμαρτυρίες και την επιμονή του ΚΚΕ, ο δρόμος άνοιξε, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Αποφασισμένοι, προχωράνε μαχητικά, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για πόλεμο ενάντια στους Παλαιστίνιους, να στείλουν σαφές μήνυμα ότι θα χαλάσουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για εμπλοκή σε αυτές τις δολοφονικές επιχειρήσεις.

19:58 
ΑΘΗΝΑ: Ανεβαίνει η πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία. Στο ύψος της Αγίας Τριάδας η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ. Καθώς η πορεία μπαίνει σε περιοχή με πολλές πολυκατοικίες, όλο και πιο συχνά οι διαδηλωτές αντικρύζουν κάτοικους που βγαίνουν στα μπαλκόνια και χειροκροτούν.


   
20:04
ΑΘΗΝΑ: Και ένα χαριτωμένο και ελπιδοφόρο στιγμιότυπο που μας μεταφέρουν διαδηλωτές: καθώς η πορεία του ΚΚΕ συνεχίζει να ανεβαίνει στην Κηφισίας, σε ένα από τα μπαλκόνια, μαζί με τους κατοίκους που χειροκροτούν, μια ομάδα από πιτσιρίκια βγήκε από παιδική γιορτή, χειροκροτώντας και φωνάζοντας: "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία"!

20:10 
ΑΘΗΝΑ: Έχει περάσει το ύψος της Πανόρμου η πορεία του ΚΚΕ.


20:14
ΑΘΗΝΑ: Σιδερόφρακτη από τις δυνάμεις καταστολής η ισραηλινή πρεσβεία, περικυκλωμένη από κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ.
Την ίδια ώρα οι διαδηλωτές συνεχίζουν αποφασιστικά!


20:22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δείτε άλλο ένα βίντεο από τη μαζική διαδήλωση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα. 

 
  
20:30
ΑΘΗΝΑ: Τώρα στην ισραηλινή πρεσβεία η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ. Κόντρα στην παρουσία πλήθους αστυνομικών δυνάμεων, η διαδήλωση, συγκροτημένα και αποφασιστικά προχωρά μπροστά.


20:36
ΑΘΗΝΑ: Συνεχίζουν ακόμα να περνάνε τα μπλοκ του ΚΚΕ μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία. Τα σχέδια της συγκυβέρνησης να εμποδίσουν την πρόσβαση στην πρεσβεία των δολοφόνων-συμμάχων τους, έπεσαν στο κενό.
Σειρά από την αστυνομία ξαναπήρανε διάφοροι "καλοθελητές" στο διαδίκτυο, που διαδίδουν εδώ και 10 λεπτά οτι τάχα "το ΚΚΕ πέρασε, είδε την ισραηλινή πρεσβεία και έφυγε", ενώ ακόμα και αυτή τη στιγμή περνάνε ολόκληρα μπλοκ του ΚΚΕ μπροστά από την πρεσβεία...



20:48
ΑΘΗΝΑ: Η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ αφού διαδήλωσε μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία, γύρισε στο ρεύμα της καθόδου της Κηφισίας, για να μπορέσουν και τα υπόλοιπα πολυπληθή μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να προσεγγίσουν τη σιδερόφρακτη πρεσβεία.
Το "Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη" ακούστηκε δυνατά από χιλιάδες και χιλιάδες στόματα!
Αυτήν τη στιγμή, η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ έχει φτάσει στο ύψος της Πανόρμου, όλη η Κηφισίας από την ισραηλινή πρεσβεία ως εκεί έχει γεμίσει κόσμο. 
21:05 
ΑΘΗΝΑ: Στην Πανόρμου ολοκληρώθηκε πριν ένα τέταρτο η μεγαλειώδης αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. Παρόλα αυτά είναι τόσοι πολλοί οι διαδηλωτές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο μέχρι πριν 2-3 λεπτά.
Παρά την τεράστια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εμποδίσει την αντιιμπεριαλιστική πορεία, με το κλίμα τρομοκρατίας, τους αστυνομικούς φραγμούς που έστησε, τους διάφορους μηχανισμούς που διέδιδαν προβοκατόρικες πληροφορίες στο διαδίκτυο και άλλα ΜΜΕ, χάρη στην επιμονή και τα αλεπάλληλα διαβήματα του ΚΚΕ, το σχέδιό τους δεν πέρασε: Η πορεία συνεχίστηκε, διαδήλωσε τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μπροστά και από την αμερικάνικη και από την ισραηλινή πρεσβεία!
Όπως δεν πέρασαν τα σημερινά σχέδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έτσι να μην περάσουν και τα σχέδιά τους για εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που στήνουν οι σύμμαχοί τους στη Μέση Ανατολή, να μην επιτραπεί η χρήση της βάσης της Σούδας, ούτε και καμιά άλλη διευκόλυνση στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ.

902.gr via LeninReloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.