Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Για business ήρθε η γυναίκα


Η σημερινή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική για το τι εκπροσωπεί η ίδια, ο Σαμαράς και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ οι πάντες αναζητούν την είδηση και το ζουμί της επίσκεψης στις κατ' ιδίαν συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά, εμείς θεωρούμε ότι το ζουμί ήταν στις συναντήσεις που δεν ήταν μόνοι τους. Όπως θα είδατε η Μέρκελ παρόλο που ήρθε μόνο για 6 ώρες στην Αθήνα δεν ήρθε μόνη της. Ήρθε παρέα με πολλούς Γερμανούς επιχειρηματίες, οι οποίοι συναντήθηκαν με αρκετούς ομολόγους τους από την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι το ζουμί της επίσκεψης πρέπει να αναζητηθεί στις συναντήσεις που συμμετείχαν οι επιχειρηματίες αφού ο σχεδιασμός προκύπτει από τα αφεντικά και όχι από τους πολιτικούς τους υπαλλήλους.

Σε αυτές τις συναντήσεις, λοιπόν, συζητήθηκε το πόσο πρόσφορο έδαφος έχει γίνει η Ελλάδα για επενδύσεις, σε τι τιμές ετοιμαζόμαστε να ξεπουλήσουμε την εθνική μας περιουσία, πως προχωρά το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, η επένδυση στο ΟΤΕ (στον κλειστό κύκλο των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου ήταν και ο πρόεδρος του ΟΤΕ), ενώ σε ρεπορτάζ στο ραδιοφωνικό σταθμό Real η δημοσιογράφος έλεγε ότι υπήρχε πολύ έντονο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και στον τομέα της διαχείρισης απορριμάτων. 
Από όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι η Μέρκελ δεν ήρθε στην Ελλάδα ούτε για να μας σώσει, ούτε για να δείξει ότι στηρίζει της σκληρή προσπάθεια του ελληνικού λαού και όλες τις άλλες μπούρδες που λέγονται στα ΜΜΕ από το πρωί  Ήρθε για business. Ήρθε ως εκπρόσωπος του γερμανικού κεφαλαίου διεκδικώντας ή και απαιτώντας, για τη γερμανική οικονομική ελίτ, πρωτεύοντα ρόλο στο μοίρασμα της πίτας της ελληνικής οικονομίας που περιλαμβάνει από ιδιωτικοποιήσεις μέχρι εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.