Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τα πάντα θα κριθούν στους δρόμους.

Με μια μεγάλη διαδήλωση υποδέχθηκε ο λαός της Αθήνας τη Μέρκελ. Τη θεωρούμε μεγάλη γιατί είναι πολύ σημαντικό να διαδηλώνουν περίπου 40.000 λαού σε ένα συλλαλητήριο που δεν συνδυάστηκε με 24ώρη απεργία αλλά με μια 3ώρη στάση εργασίας, απόφαση που για μια ακόμη φορά έδειξε τον ύπουλο ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αφού αν σήμερα είχαν προκηρύξει απεργία η συμμετοχή θα ήταν τέτοια που θα αποτελούσε σταθμό στις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από το γεγονός ότι η συμμετοχή σε μια 3ωρη στάση εργασίας είναι εξαιρετικά αποτρεπτική, ειδικά για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που τελειώνουν τη βάρδια τους μετά τις 15.00 αφού θα έπρεπε να επιστρέψουν στη δουλειά τους.  
Θεωρούμε ότι και η σημερινή κινητοποίηση, σε συνέχεια της τελευταίας 24ώρης απεργίας, δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του λαού έχει αντιληφθεί ότι από τον καναπέ δεν λύνονται τα προβλήματα και ότι κανείς δεν θα σώσει ένα λαό που ο ίδιος δεν κάνει τίποτα για να το καταφέρει. Το επόμενο διάστημα θα είναι σίγουρα πολύ κρίσιμο αφού τα νέα μέτρα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν χιλιάδες λαού στο δρόμο και η τακτική της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε εργατική και λαϊκή με όργιο καταστολής συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Τα πάντα, όμως, θα κριθούν στους δρόμους. Εκεί γράφεται η ιστορία. 

ΥΓ1. Μια ερώτηση: Τα "λεβεντόπαιδα" που ήταν; Σήμερα που ήρθε η εκπρόσωπος "των διεθνών τοκογλύφων", "των δυνάμεων κατοχής", "των ξένων που υποδουλώνουν τη χώρα", των ...., των .... τι έκαναν; Απείχαν τη στιγμή που διαδήλωναν, μεταξύ άλλων, και χιλιάδες "αναρχοάπλυτοι ανθέλληνες κομμουνιστές";
Α, ξέχασα οι στάσεις εργασίας και οι απεργίες είναι μέσα ταξικής πάλης. Εκείνοι την ώρα της στάσης εργασίας συνεργάζονταν με τον εργοδότη. Έτσι κι αλλιώς, συνεργάτες ήταν πάντα ........


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.