Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Το κράτος των αστών

Χθες προέκυψε η είδηση για την παραχώρηση του IBC γνωστότερου και ως Golden Hall στην εταιρία που ήδη το διαχειριζόταν, τη Lamda Δομή, συμφερόντων Λάτση. Η προηγούμενη σύμβαση παραχώρησης που είχε υπογράψει η Lamda Δομή με το ελληνικό Δημόσιο, το 2007, προέβλεπε την καταβολή ετήσιου τιμήματος 7,25 εκατ. ευρώ προσαρμοζόμενο ετησίως στον πληθωρισμό της χώρας. Έτσι πέρυσι το τίμημα είχε ανέλθει σε 8 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης ήταν 40ετής, έληγε το 2047 ενώ υπήρχε δικαίωμα επέκτασης για άλλα έξι χρόνια.
Για τη νέα σύμβαση η Lamda Δομή πρόσφερε τίμημα 81 εκατ. ευρώ το οποίο θα καταβληθεί προκαταβολικά. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ανάλογα με τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, εντός των προσεχών 50 ετών, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον έως και 32,4 εκατ. ευρώ». Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος από το πρόσθετο τίμημα θα καταβάλλεται κάθε φορά που θα αναβαθμίζεται η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Σε άλλους το κράτος κάνει γενναίες εκπτώσεις και σε άλλους βάζει φόρους σε εικονικά εισοδήματα. Άλλη μια απόδειξη ποίου είναι το κράτος και οι νόμοι. Τα συμπεράσματα δικά σας.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.