Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δικαιολογίες ΤΕΛΟΣ. ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Το κακόγουστο θέατρο συνεχίζεται. Έχουν πραγματικά καταντήσει αηδία, που λέει και ένας γνωστός μου. Νομίζουν ότι μπορούν, μετά από τόσες επαναλήψεις του επεισοδίου, να κρατούν το λαό σε αγωνία. Ο λαός κύριοι σας πήρε χαμπάρι. Συνθέτετε, παρέα με τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που σας υποστηρίζουν, τον πιο άθλιο θίασο. Μέχρι και ο Παπούλιας έπαιξε σήμερα το ρόλο του αφού θυμήθηκε και 'σήκωσε' το ανάστημά του. 
Πέρα, όμως, από το θίασο των πολιτικών και των δημοσιογράφων, εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το συζητάμε καθημερινά στη δουλειά, στη γειτονία, με φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Αναρωτιόμαστε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε αντιδράσει. Έ, ήρθε η ώρα να το κάνουμε. Την Πέμπτη πρέπει να κατεβούμε εκατομμύρια λαού στο δρόμο. Όλοι, ακόμα και όσοι απαξιώνουν την αποτελεσματικότητα των κινητοποιήσεων, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Την Πέμπτη δεν πάμε στη δουλειά, δεν καθόμαστε σπίτι, δεν πάμε το αμάξι στο συνεργείο, δεν πάμε κομμωτήριο, δεν πάμε για ψώνια, γιατί εκτός όλως των άλλων όσοι έμποροι ανοίξουν τα μαγαζιά τους να μπουν "μέσα", να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Την Πέμπτη πάμε ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση. Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Και δεν απεργούμε γιατί απλά δεν πάει άλλο, απεργούμε με στόχο να κερδίσουμε όσα μας αφαίρεσαν, θέτοντας ξεκάθαρα το ζήτημα της αλλαγής της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, ώστε ο λαός να κάνει κουμάντο στον τόπο τους απολαμβάνοντας τους καρπούς των κόπων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.