Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η Πέμπτη ως εφαλτήριο της αντεπίθεσης του λαού.

Η ανακοίνωση της παροχής του δικαιώματος στα super market να πωλούν τα ληγμένα τρόφιμα δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού. Μπροστά στην κερδοφορία δεν υπολογίζουν τίποτα. Βλέποντας το τελευταίο διάστημα ότι όλο και περισσότεροι εξαθλιωμένοι συνάνθρωποι μας βρίσκουν τη λύση της επιβίωσης στους κάδους που τα super market πετούσαν τα ληγμένα προϊόντα οι μεγαλέμποροι είδαν επιχειρηματική ευκαιρία. "Γιατί να τα πετάμε και να τρώνε τσάμπα, θα τα πουλάμε πιο φθηνά ώστε να βγάζουμε και εμείς" σκέφτηκαν. Ε,και αφού το σκέφτηκαν οι μεγαλέμποροι ήταν σαν να το είχαν σκεφθεί οι υπουργοί. Το πολιτικό προσωπικό, λοιπόν, των μεγαλεμπόρων υπακούοντας στα αφεντικά του τους έδωσε το δικαίωμα να πωλούν ληγμένα προϊόντα, δείχνοντας το απάνθρωπο πρόσωπο του κυνηγού της κερδοφορίας. 
Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αυτοί οι τύποι που μπροστά στο κέρδος δεν κωλώνουν να πουλήσουν ληγμένα τρόφιμα σε τι μπορεί να κωλώσουν οικειοθελώς; Γνώμη μας, σε τίποτα. Είναι ικανοί να πουλήσουν και την ψυχή τους για να οικονομήσουν. Για αυτό το λόγο απαιτείται ο εργαζόμενος λαός αυτός που παράγει με τον ιδρώτα του τον πλούτο που απολαμβάνουν όλοι αυτοί να τους υποχρεώσει όχι απλά να γίνουν πιο "ανθρώπινοι" και από ψίχουλα να του δώσουν ένα ξεροκόμματο, αλλά να τους υποχρεώσει να του παραδώσουν τον πλούτο τον οποίο ληστεύουν. Δεν υπάρχει άλλη λύση. 
Η Πέμπτη πρέπει να γίνει το πρώτο σήμα ώστε ο λαός να ξεκινήσει την δική του αντεπίθεση στον πόλεμο που δέχεται, μια αντεπίθεση μακροχρόνια, με τελικό στόχο τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας. Με τελικό στόχο ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του, απολαμβάνοντας τον πλούτο που παράγει. Για αυτό την Πέμπτη κανένας εργαζόμενος στη δουλειά. Κανένας άνεργος στο σπίτι. Πρέπει οι δρόμοι να πλημμυρίσουν. Οι χιλιάδες διαδηλωτές την Πέμπτη είναι λίγοι. Πρέπει να είναι εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.