Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μείωση μισθών 25% ζητεί η Χαλυβουργία Ελλάδος στις μονάδες του Βόλου

Ο ιδιοκτήτης της Χαλυβουργίας Ελλάδος, ο κ. Μάνεσης, της εταιρίας που οι ηρωικοί εργάτες του εργοστασίου του Ασπροπύργου έδωσαν σε όλους μας μαθήματα αγώνα και ανθρωπιάς, πήγε, σύμφωνα με δημοσίευμα του http://e-thessalia.gr, στα εργοστάσια του Βόλου και του Βελεστίνου και είπε ότι ζητάει μείωση μισθών κατά 25%. Ναι στους καλούς εργάτες του Βόλου, που ενδιαφέρθηκαν για το καλό της εταιρίας και δούλεψαν υπερωρίες όταν οι "εγκάθετοι", "χρηματοδοτούμενοι" Παμίτες του Ασπροπύργου απήργησαν για 9 μήνες, ο καλός εργοδότης τους ανταμείβει με 25% μείωση μισθών. 
Έτσι είναι κύριοι, δυστυχώς. Δεν είμαστε χαιρέκακοι. Δεν χαιρόμαστε που επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά το έργο που έχουμε δει σε δεκάδες εταιρίες, στις οποίες οι εργαζόμενοι βάζουν πλάτη για να τις σώσουν και ο εργοδότης αντί να τους ανταμείβει γίνεται ακόμα πιο αδίστακτος. Πρέπει, όμως, η όλη ιστορία να σας παραδειγματίσει. Να σας θυμίσει τι σας έλεγαν οι απεργοί συνάδελφοι σας όταν σας καλούσαν να σταθείτε δίπλα τους ώστε να βγουν οι εργάτες νικητές και όχι ο εργοδότης. Δυστυχώς, δεν το κάνατε και τώρα ήρθε η σειρά σας. Και τώρα, όμως, δεν είναι αργά. Αρκεί να αντιληφθείτε ότι ανήκετε σε μια τάξη, την εργατική, που έχει αντίθετα συμφέροντα από την τάξη του Μάνεση. Η απεργία της Πέμπτης ας στείλει το μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.