Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ακροδεξιά "ενημέρωση"

Ότι οι ακροδεξιοί δεν διστάζουν να φτιάξουν μια δική τους πραγματικότητα για να υποστηρίξουν το μισανθρωπισμό τους και να κάνουν την προπαγάνδα τους είναι γνωστό ωστόσο αυτό που είδαμε σήμερα νομίζουμε ότι ξεπερνά κάθε όριο. Κατά τη διάρκεια "σερφαρίσματος" μπήκαμε σε μια ιστοσελίδα που λέγεται Hellenic Pride  (http://elnewsgr.blogspot.gr) 
Σε μια από τις αναρτήσεις του site ( http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6793.html ) κάνουν λόγο για πρόκληση Αφρικανών στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δημοσιεύοντας φωτογραφίες ενός ανθρώπου με μαύρη επιδερμίδα να έχει κολλήσει το πρόσωπο του στον τσολιά και μια ακόμα στην οποία ο πρωταγωνιστής αντιγράφει το βηματισμό του τσολιά  όπως βλέπε και στη φωτογραφία. Αν διαβάσετε και το κείμενο θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει και ολόκληρη ιστορία βάσει της οποίας Αφρικανοί μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο σημείο και άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς τους Εύζωνες. 

Πολλοί θα αναρωτηθείτε που είναι το περίεργο;

Το περίεργο, λοιπόν, είναι ότι ο εικονιζόμενος δεν είναι Αφρικανός μετανάστης αλλά o αστέρας του NBA Κέβιν Ντουραντ.  Ο οποίος παρέα με άλλους συμπαίκτες του είχαν πάει στη μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη το 2010 κατά τη διάρκεια παρουσίας τους στην Αθήνα (παραθέτουμε και σχετικό ρεπορταζ από το site http://www.basketnet.gr/main/3/comments/articles/1/sirigos-sxolio.html ). Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Όλοι καταλαβαίνουν πόσο επιφυλακτικοί θα πρέπει να είμαστε σε κάθε μπούρδα που δημοσιεύουν στο διαδίκτυο ώστε να κάνουν την προπαγάνδα τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.