Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Για να γίνει το μέλλον, στο μέλλον ανατέλλον.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει μέχρι σήμερα δεν έχουμε ασχοληθεί με τα μέτρα που μαγειρεύει η κυβέρνηση και η τρόικα. Δεν έχουμε αναφερθεί γιατί τα μέτρα ήταν γνωστά εδώ και πολύ καιρό οπότε δεν μας προξενούν έκπληξη. Επίσης, δεν μας προκαλεί έκπληξη η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ οι οποίες πιστές στο ρόλο που έχουν αναλάβει ώστε οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν με ηττοπάθεια κάθε νέο βάρβαρο μέτρο αρνούνται πεισματικά εδώ και πολλές μέρες να συζητήσουν το αίτημα του ΠΑΜΕ για προκήρυξη γενικής απεργίας άμεσα. Οι συμβιβασμένοι αρχισυνδικαλιστές λειτουργώντας ως σύμμαχοι του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της τρόικα κρατούν τους εργαζόμενους "εν υπνώσει".
Είναι τόσο βρώμικος ο ρόλος του που από σήμερα τίθεται επίσημα ζήτημα πλήρης κατάργησης του 8ώρου, του 5νθήμερου, των αποζημιώσεων απόλυσης ενδεχομένως και του μισθού, θα προσθέταμε. Είναι τέτοια η ξεφτίλα τους που δεν έχουν αντιδράσει ακόμα 24 ώρες σχεδόν με τη δημοσιοποίηση του θέματος που οδηγεί, χωρίς ίχνος υπερβολής, σε εργασιακές σχέσεις σκλαβοπάζαρου. Αντί σήμερα κιόλας να οργώσουν όλους τους εργασιακούς χώρους ξεκινώντας την οργάνωση, έστω και τώρα την ύστατη ώρα μιας μεγάλης γενικής απεργίας που θα παραλύσει κάθε τόπο δουλειάς και θα κινητοποιήσει για πρώτη φόρα το σύνολο των εργαζόμενων, οι κύριοι της ΓΣΕΕ δεν κάνουν τίποτα. 
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι αγρότες και οι μικροεπαγγελματίας πρέπει παρακάμπτοντας τους ξεπουλημένους καρεκλοκένταυρους εργατοπατέρες να συνειδητοποιήσουν τον ταξικό πόλεμο που καλούνται εδώ και 3 χρόνια να αποκρούσουν και επιτέλους να βάλουν εκείνοι τέλος στα μέτρα και στη βαρβαρότητα αναλαμβάνοντας δράση. Ήρθε η ώρα η τάξη των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να πάψει να λειτουργεί με τη λογική του μικρότερου κακού και να αναλάβει δράση και να μην περιμένει από κανέναν να τη σώσει, ώστε το μέλλον να γίνει στο μέλλον ανατέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.