Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: Πιο συστημική δεν γίνεται

Για τη χθεσινή απεργία έβγαλε ανακοίνωση και η Χρυσή Αυγή. Ναι, η ναζιστική οργάνωση που εχθρεύεται τη θεωρία της πάλης των τάξεων, που χωρίζει τους ανθρώπους σε λευκούς, μαύρους, κίτρινους, κόκκινους εξέδωσε ανακοίνωση για την απεργία στην οποία ανέφερε:
"Όλοι οι Έλληνες -χωρίς κομματική ταυτότητα, αλλά με χιλιάδες ελληνικές σημαίες- οφείλουν να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στο μνημόνιο και το ξεπούλημα της Πατρίδας μας. Να απομονωθούν πάραυτα οι προβοκάτορες και το παρακράτος των Εξαρχείων. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που επιτρέπουν σε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες να καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας, έχουν υποχρέωση να περιφρουρήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του "συνέρχεσθαι" για κάθε 'Έλληνα πολίτη"

Στις 6 Σεπτεμβρίου σε ανακοίνωσή της σχετικά με το δουλεμπορικό που έχει στήσει στην Εύβοια είχε γράψει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
"το μαρξιστικό ιδεολόγημα της "πάλης των τάξεων", που υιοθετήθηκε με ανακούφιση από την εξίσου υλιστική δεξιά, εφηύρε τον "ταξικό εχθρό".Εργαζόμενοι και εργοδότες, αντί να συνεργάζονται ως απαραίτητα μέλη του ίδιου επιχειρηματικού οργανισμού για την ευημερία του και -κατ' επέκτασιν- την ευημερία των ιδίων και του εθνικού συνόλου, έλαβαν θέσεις αντιπάλων, με τις "ευλογίες" των ανάξιων κυβερνήσεων." 

Ας τους πει κάποιος ότι η απεργία δεν είναι βόλτα στον ήλιο. Είναι ταξικό όπλο το οποίο αξιοποιούν οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη, κάθε φορά που επιδιώκει είτε να διεκδικήσει κάποια αιτήματα είτε να αποτρέψει την εφαρμογή μέτρων που λαμβάνει εις βάρος της η αστικής τάξης. Η τάξη των μεγαλοεργοδοτών. Υπεύθυνοι για τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι μόνο η κυβέρνηση και η τρόικα, η οποία δεν είναι κάτι απρόσωπο αλλά αποτελείται εκτός από το ΔΝΤ και από ΕΕ - ΕΚΤ στις οποίες η ναζιστική οργάνωση συμφωνεί να συμμετέχει η Ελλάδα, αλλά και οι εργοδότες, με τους οποίους η Χρυσή Αυγή καλεί τους εργαζόμενους να συνεργάζονται. 

Τι λένε, λοιπόν, τα λεβεντόπαιδα; 
Ότι ο Μάνεσης, για παράδειγμα, όταν ήθελε να επιβάλει 5ωρο στη Χαλυβουργία έπρεπε οι εργαζόμενοι να το δεχτούν (άλλωστε στο Βόλο η ΧΑ είχε βγάλει και σχετική ανακοίνωηση). Ότι οι εργαζόμενοι κάτω από 25 χρονών που δουλεύουν 4ώρο και παίρνουν 190€ το μήνα δεν πρέπει να τα βάζουν με τον εργοδότη. 
Ότι δεν φταίει η οικονομική ελίτ που το 30% των εργαζόμενων είναι ανασφάλιστο. 
Ότι δεν φταίει η οικονομική ελίτ που προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει την πλήρη κατάργηση του 8ώρου, επιβάλλοντας δουλεία μέχρι 78 ώρες την εβδομάδα. 
Ότι δεν φταίνε οι εφοπλιστές που θέτουν ζήτημα πλήρης άρσης του καμποτάζ ακόμα και στην ακτοπλοΐα. 
Ότι δεν φταίνε οι βιομήχανοι που κλείνουν τα εργοστάσια και τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες αναζητώντας χαμηλότερες αμοιβές. 
Ότι δεν φταίνε οι μεγαλοεπιχειρηματίες που δεν πληρώνουν υπερωρίες. 
Ότι δεν φταίνε τα καρτέλ των βιομηχάνων για τις εναρμονισμένες τιμές στα προϊόντα και στα καύσιμα. 
Ότι δεν φταίνε ο ΣΕΒ που ο κατώτερος μισθός έχει πάει στα 511€ το μήνα μεικτά. Θέλουν να δίνουν περισσότερα. 
Ότι δεν φταίνε οι μεγαλοεργοδότες για το όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού που επικρατεί στις περισσότερες εταιρίες (Αλήθεια πόσες φορές έχετε ακούσει από χείλη εργαζόμενων να λένε ότι δεν μπορούν αν απεργήσουν γιατί δουλεύουν σε ιδιωτική εταιρία;). 

Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. Είναι μια οργάνωση που όχι απλά αποδέχεται τον καπιταλισμό, αλλά θέλει να διαμορφώσει ιδανικές συνθήκες για τους επιχειρηματικούς ομίλους αφού πιστεύει ότι ο Λάτσης και οι εργαζόμενοι του πρέπει να συνεργάζονται! Ότι ο εργαζόμενος στη Motor Oil έχει ίδια συμφέροντα με το Βαρδινογιάννη. Ότι οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα που παίρνουν 189€ το μήνα ή πληρώνονται τις υπερωρίες σε κουπόνια πρέπει να είναι συνεργάτες του αφεντικού. Πως μπορεί μια οργάνωση που ομολογεί ότι το σύστημα που βιώνουμε, το καπιταλιστικό, είναι μια χαρά και ότι για όλα φταίει ο Μάρξ, να παρουσιάζεται ως αντισυστημική; Το επικρατών σύστημα, κύριοι, είναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ και όποιος είναι με τον καπιταλισμό είναι ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ. Άρα , και η Χρυσή Αυγή που όχι απλά είναι με τον καπιταλισμό αλλά ζητά από τους εργαζόμενους, από τους εκμεταλλευόμενους δηλαδή του συστήματος, να συνεργαστούν με τους εκμεταλλευτές, βάζοντας πλάτη να σωθεί το σύστημα τι είναι;

Για αυτά τα θέματα δεν τους έχει γίνει ποτέ καμιά ερώτηση από τα ΜΜΕ, που, δήθεν, τόσο πολύ τους χτυπούν. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει να μάθουν τι πραγματικά πιστεύει η Χρυσή Αυγή. Να πάψει να τρώει το παραμύθι των λεβεντόπαιδων που περνάνε γιαγιάδες απέναντι στο δρόμο αλλά δεν τους δίνουν ένα κιλό πατάτες γιατί ο Παναγιώταρος δεν τις κόβει για Ελληνίδες, ενώ είναι.

ΥΓ. Περιμένω να ακούσω με αγωνία τον πρώτο δημοσιογράφο που θα τους ρωτήσει ποια είναι η πρόταση εξουσίας τους; Που εφαρμόστηκε το μοντέλο εξουσία που εκπροσωπούν; Αν θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Γερμανία του Χίτλερ, Ιταλία του Μουσολίνι, Ισπανία του Φράνκο ή Χιλή του Πινοσέτ; Μάλλον, θα περιμένω καιρό......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.