Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Το έγκλημα κορυφώνεται

Το έγκλημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας αρχίζει να παίρνει δραματικές διαστάσεις αφού πέρα από τα προφανή εγκλήματα της πώλησης της ΔΕΗ, του ορυκτού πλούτου και των νερών οι οποίες προγραμματίζονται φαίνεται ότι η πώληση της Αγροτικής τράπεζας έρχεται πιο άμεσα. Σε πρώτη ανάγνωση η πώληση της Αγροτικής είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των ιδιωτικοποιήσεων των κρατικών τραπεζών ωστόσο η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή. Είναι πολύ πιο σοβαρή γιατί στην Αγροτική τράπεζα είναι υποθηκευμένη η πλειοψηφία του αγροτικού κλήρου της χώρας ενώ σε αυτήν ανήκουν και όλες οι μεγάλες βιομηχανίες που σχετίζονται με τον αγροτικό κλάδο Ελληνική Βιομηχανίας Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ, ΔΩΔΩΝΗ. Μάλιστα, η ιδιωτικοποίηση θα γίνει με διαχωρισμό της τράπεζας σε καλή και κακή (Bad Bank) με αποτέλεσμα τα δάνεια των αγροτών τα οποία οι δικαιούχοι τους δεν μπορούν να αποπληρώσουν, να γίνουν άμεσα απαιτητά, γεγονός που θα οδηγήσει στην κατάσχεση καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ βάλει απευθείας εναντίον των μικρομεσαίων αγροτών και των ιδιοκτητών μικρών εκτάσεων ανοίγοντας για τα καλά το δρόμο ώστε η Ελλάδα να μετατραπεί σε χώρα όμοια με τις λεγόμενες μπανανίες όπου το 80% των αγροτικών εκτάσεων ανήκουν σε μεγαλοκτηματίες. Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε τη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ θα έχει τραγικές επιπτώσεις , σε συνδυασμό με την πώληση - χάρισμα των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων ΕΒΖ - ΣΕΚΑΠ - ΔΩΔΩΝΗ θα έχει τραγικές επιπτώσεις, αφού θα ενισχύσει την ανεργία και θα υποβαθμίσει και καταδικάσει παραπέρα τον αγροτικό τομέα και την αγροτιά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το σχέδιο σπασίματος-διαχωρισμού της ΑΤΕ σε καλό και κακό τμήμα και πώληση του υγιούς τμήματος, σημαίνει άμεσο κίνδυνο απώλειας υποθηκευμένων περιουσιών ή καταστροφής από μαζικές κατασχέσεις για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις.

«Αλυσιδωτές θα είναι οι επιπτώσεις, αυξάνοντας την ανεργία και επηρεάζοντας την αγροτική παραγωγή και όλη την αλυσίδα στον διατροφικό τομέα και τη μεταποίηση», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, ενώ προστίθεται ότι «θα υπάρξουν απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές συνθήκες σε όσους απομείνουν προκειμένου ο ιδιώτης να μειώσει το μισθολογικό κόστος και να διασφαλίσει την κερδοφορία του».
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, και καλεί τους τραπεζοϋπάλληλους, τους εργαζόμενους στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, τους φτωχούς - μεσαίους αγρότες, το λαό να δώσει συντονισμένα τον αγώνα του για να μην περάσουν τα χειρότερα.

Το KKE ζητά: 

-να μην πουληθούν η Αγροτική Τράπεζα και κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις,
-να συνεχίσουν την λειτουργία τους οι αγροτικές μεταποιητικές μονάδες
-να παγώσει κάθε πλειστηριασμός και κατάσχεση μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων και
-να εξασφαλιστεί επαρκής χαμηλότοκη χρηματοδότηση για τους μικρομεσαίους αγρότες,
το ΚΚΕ υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι «η οριστική λύση βρίσκεται στη γραμμή κατάργησης μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, στην μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία και το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.