Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δικό τους το κράτος, δική τους και η αστυνομία

Όποιος σήμερα δεν κατάλαβε τι σημαίνει αστικό κράτος και αστική "δημοκρατία" έχει πρόβλημα κατανόησης. Αστικό κράτος σημαίνει ότι το κράτος είναι των αστών και η "δημοκρατία" επίσης. Είναι το κράτος που διοικείται από το πολιτικό υπαλλήλους της οικονομικής ελίτ, η οποία όποτε κρίνει ότι θίγονται τα συμφέροντά της θέτει όλους τους θεσμούς του κράτους στην υπηρεσία της. Πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για την κατάληψη του εργοστασίου της Χαλυβουργίας από εκατοντάδες αστυνομικούς. Ενός εργοστασίου που 10 μέρες τώρα κάθε μέρα το έκλεινε ο Μάνεσης, μάλλον το ΠΑΜΕ σύμφωνα με τους κόρακες, αλλά τελικά με εντολή του πρωθυπουργό (αλήθεια πότε εκλέξαμε πρωθυπουργό το Μάνεση) "άνοιξε"! "Άνοιξε" με τη σύλληψη των χαλυβουργών που ήταν στην περιφρούρηση τους οποίους μάλιστα πήγαν σιδεροδέσμιους στα δικαστήρια νομίζοντας ότι θα τους σπιλώσουν. Τι λέτε ρε; Σπιλώνονται οι ήρωες της εργατικής τάξης γιατί κάποια "λεβεντόπαιδα" (υπηρέτριες του ΣΕΒ) τους έβαλαν χειροπέδες;
Βάζουμε τη λέξη "άνοιξε" σε εισαγωγικά γιατί το εργοστάσιο δεν άνοιξε. Τα εργοστάσια δεν δουλεύουν χωρίς εργάτες κύριοι. Σήμερα, επιβεβαιώθηκε το σύνθημα "Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά", αφού εκεί ήταν και ο εργοδότης και οι τσάτσοι του αλλά χωρίς εργάτες γρανάζι δεν γύρισε και δεν θα γυρίσει γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών είναι δίκαιος και αγώνας ολόκληρης της πρωτοπόρας εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.