Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η θέση μας για τις εκλογές

Αύριο πριν πάμε στην κάλπη πρέπει να θυμόμαστε τι έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια και να προσπαθήσουμε να φανταστούμε τι θα γίνει στα επόμενα. Θυμηθείτε τι σκεφτόσασταν ότι θα συμβεί όταν ψηφιζόταν το μνημόνιο Ι; Τι σκεφτόσασταν ότι θα συμβεί όταν νομοθετούνταν οι αναθεωρήσεις του; Τι σκεφτόσασταν ότι θα συμβεί όταν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο; Τι σκεφτόσασταν ότι θα συμβεί όταν ψηφιζόταν το μνημόνιο ΙΙ; Θεωρούμε ότι οι σκέψεις εκείνες συγκρινόμενες με αυτό που τελικά έγινε αποτελούν ένα καλό σύμβουλο για να καταλάβει ο καθένας το τι μας περιμένει από τις 18 Ιουνίου. Για αυτό το λόγο πρέπει να ψηφίσουμε με σύμβουλο το παρελθόν και οδηγό το μέλλον.

Πιστεύουμε ότι οι δυσκολίες τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως λαός θα είναι τόσο μεγάλες που για να τις ξεπεράσουμε θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μακάρι, η ψήφος της Κυριακής να διαμορφώσει ένα τέτοιο πολιτικό σκηνικό που η πρόβλεψη αυτή θα είναι εσφαλμένη, αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτή η κρίση ξεπερνιέται με ευχές. Πρέπει η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει το λαό ώριμο και προετοιμασμένο να αντιπαλέψει τη βαρβαρότητα που ζούμε και την αύξησή της. 
Η προετοιμασία και η οργάνωση του λαού δεν μπορεί να έρθει από μόνη της. Χρειάζεται συστράτευση του λαού με τις δυνάμεις που τον καλούν, από καιρό, να οργανωθεί και να αγωνιστεί για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Να συστρατευθεί και να γίνει συνδιαμορφωτής των εξελίξεων βγαίνοντας από το περιθώριο που τον έχουν καταδικάσει οι πολιτικές δυνάμεις που ζητούν μόνο την ψήφο του για να του λύσουν τα προβλήματα. Είναι ανάγκη να σκεφθούμε ποιο κόμμα μας προειδοποίησε έγκαιρα για τα δεινά καλώντας μας σε οργάνωση και σε δράση που θα κάνει το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Που θα φέρει το λαό στην εξουσία.
Είναι βέβαιο ότι μεγάλο τμήμα του λαού, ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσει, δεν έχει αυταπάτες για το πως φτάσαμε ως εδώ και για το τι μας επιφυλάσσουν. Ωστόσο, την κατάκτηση αυτή, δηλαδή το ότι δεν τρέφει πλέον αυταπάτες, είναι ανάγκη να το εκφράσει τόσο στην κάλπη στις 17 όσο και στη δράση του από το πρωί της 18ης Ιούνη. Για να είναι, όμως, πιο αποτελεσματική η δράση από τις 18 Ιούνη και μετά, είναι ανάγκη η κάλπη στις 17 να βγάλει όσο πιο ισχυρό γίνεται το ΚΚΕ το οποίο είναι βέβαιο ότι θα είναι μαζί με το λαό στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που έρχονται. Δυσκολίες, όχι μόνο οικονομικές αλλά δυσκολίες που θα αφορούν την προάσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι και η ιστορία έχει δείξει ότι μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να του το κόψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.