Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

2 μέρες πριν τις εκλογές

Οι εκλογές της Κυριακής απέχουν μόλις δύο 24ωρα και η αγωνία για το αποτέλεσμα και την επόμενη μέρα της χώρας στο ζενίθ. Οι διεκδικητές της νίκης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαμορφώσουν κλίμα νίκης γνωρίζοντας ότι οι αναποφάσιστοι της τελευταίας στιγμής επιλέγουν, πολλές φορές, το κόμμα που πιστεύουν ότι είναι πρώτο. Σε αυτή την πόλωση φαίνεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι του λαού έχει εγκλωβιστεί και λέμ εγκλωβιστεί γιατί πολλοί είναι αυτοί που ψηφίζουν έναν από τους δύο επειδή δεν επιθυμούν να κερδίσει ο άλλος. Λογική προηγούμενων δεκαετιών δηλαδή. 

Γνώμη μας είναι ότι ο ελληνικός λαός που στις 6 Μάη διέλυσε το δικομματισμό δεν πρέπει να ξαναπέσει στην παγίδα του νεοσύστατου δικομματισμού. Πρέπει ο καθένας και καθεμιά να ψηφίσει με βάση τα προβλήματά του, με βάση το πρόγραμμα του κάθε κόμματος, με βάση τις εμπειρίες του από κάθε κόμμα στο χώρο δουλειάς και στη γειτονιά. Δεν πρέπει να πάμε στην κάλπη υπό τον εκβιασμό ευρώ ή δραχμή, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο ή ότι άλλο έχει ακουστεί τις τελευταίες μέρες. Πρέπει να πάμε στην κάλπη γνωρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Η κρίση βαθαίνει και επεκτείνεται σε πολύ ισχυρά κράτη όπως η Ισπανία, η Ιταλία ενώ αναλύτες εκτιμούν ότι σύντομα θα χτυπήσει την πόρτα της Γαλλίας ή ακόμα και της Γερμανίας. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι τέτοιες συνθήκες και δυσκολίες δεν μπορεί να ξεπεραστούν με το λαό να έχει δώσει την εξουσιοδότηση σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα καθισμένος στον καναπέ. Ο λαός από την επόμενη των εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και βέβαια αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον οργανωθεί σε σωματεία, λαϊκές επιτροπές και άλλους φορείς μέσα από τους οποίους θα παλέψει να αντιμετωπισθούν με όρους ανθρωπιάς και αλληλεγγύης οι δύσκολες μέρες που έρχονται.
Οι, συχνοί, αναγνώστες γνωρίζετε ότι η πρότασή μας είναι η ψήφος στο ΚΚΕ που καλεί το λαό σε οργάνωση υποστηρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι με το λαό στη γωνία λύση δεν υπάρχει.
Σε αυτές τις εκλογές, όμως,πέρα από το τι προτείνουμε θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι απαραίτητο ο λαός να διορθώσει τη ψήφο του ως προς τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι δυνατόν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να μπει στη βουλή ένα πολιτικό μόρφωμα όπως η Χρυσή Αυγή, εκπρόσωπος του σκοταδισμού και του φασισμού. Οι δηλώσεις των εκπροσώπων της όπως του αρχηγούς της που εξύμνησε σε προεκλογική ομιλία τη χούντα της 21ης Απριλίου, τη χούντα της προδοσίας της Κύπρου δηλαδή, του Παναγιώταρου που χθες είπε ότι θα πρέπει να τρώμε ψωμοτύρι για να έχουμε ισχυρό στρατό, του Κασιδιάρη, που δέρνει 60χρονες γυναίκες, ότι ο Χίτλερ δεν έχει κριθεί ακόμα από την ιστορία και πολλών ακόμα δείχνουν ξεκάθαρα ότι μιλάμε για μια οργάνωση νοσταλγών των χουντικών, υμνητών των ταγματασφαλιτών και των Ναζί. Πρέπει να γυρίσουν στο 0,12% που είχαν. Είναι ντροπή για την Ελλάδα άνθρωποι που χαιρετούν ναζιστικά, άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι από άλλους λόγο χρώματος, άνθρωποι που μισούν άλλους ανθρώπους λόγω καταγωγής να μπουν στη Βουλή. 
Πολλοί παρασυρόμενοι από τα προβλήματα που πηγάζουν από την γκετοποίηση των μεταναστών, τα οποία είναι εξαιρετικά σοβαρά, οδηγούνται στην ψήφο στην Χρυσή Αυγή. Το πρόβλημα της βίας πάντως δεν αντιμετωπίζεται με περισσότερη βία. Η εξαθλίωση των μεταναστών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με πογκρομ εναντίον τους. Ούτε το επιχείρημα "να μπούνε στη Βουλή να δείρουν τους σάπιους"μπορεί να αφορά λογικούς ανθρώπους. Δεν αντιμετωπίζεται η σαπίλα του πολιτικού συστήματος με ακόμα μεγαλύτερη σαπίλα.
Έχετε σκεφθεί, όσοι σκοπεύετε να τους ψηφίσετε, ποιος θα είναι ο επόμενος εσωτερικός εχθρός, μετά τους μετανάστες, γιατί οι εθνικοσοσιαλιστές χρειάζονται κάποιον εσωτερικό εχθρό για να επικρατήσουν πολιτικά.
Διαβάστε λίγο την ιστορία των προβοκατσιών του Χίτλερ κάθε φορά που ήθελε να αναδείξει ένα νέο εσωτερικό εχθρό. Σήμερα, στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου ο Μιχαλολιάκος είπε ευθαρσώς ότι "είναι προβοκάτορας. Του αρέσουν οι προβοκάτσιες". Είναι στην ιδεολογία τους.
Είναι δυνατόν να γίνει βουλευτής ο Κασιδιάρης; 
Είναι δυνατόν να ξαναμπει στη Βουλή βουλευτής με το ψευδώνυμο Καιάδας; Έχετε αναρωτηθεί γιατί έχει επιλέξει αυτό το ψευδώνυμο; Ποιους έριχναν στον Καιάδα οι αρχαίοι Σπαρτιάτες;
Εξαφανίστε τα φίδια πριν μας δαγκώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.