Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κι όμως δεν ξηλώνονται κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντεργατικοί νόμοι ενισχύονται!

Σήμερα με πρωτοβουλία του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας έγινε η συνάντηση μεταξύ εργοδοτικών και συνδικαλιστικών φορέων για το μορατόριουμ μέχρι τις εκλογές που ζήτησε ο υπουργός στο ζήτημα της μείωσης των μισθών λόγω της λήξης της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων. 

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η προχθεσινή πρόταση του ΣΕΒ για επέκταση της μετενέργειας στους 6 μήνες, για επαναφορά του κατώτερου μισθού στο προ του μνημονίου ύψος, στη μείωση των μισθών των κλαδικών συμβάσεων που υπερβαίνουν κατά πολύ, σύμφωνα με τους εργοδότες, το μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Συζητήθηκε, δηλαδή, η πρόταση για την οποία χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αυγή (φώτο) πανηγύριζαν αφού όπως υποστήριζαν ο ΣΕΒ τρομοκρατήθηκε από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσε να κάνει παροχές προς τους εργαζόμενους. 

Παροχές μόνο όμως για το πρωτοσέλιδο της Αυγής γιατί η επέκταση της μετενέργειας στους 6 μήνες χωρίς δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) από την πλευρά των εργαζόμενων ώστε ο ΟΜΕΔ να υποχρεώνει τους εργοδότες σε υπογραφή σύμβαση ουσιαστικά μεταφέρει απλά τη λήξη των συλλογικών συμβάσεων 3 μήνες αργότερα. Δηλαδή, παρηγοριά στον άρρωστο. 

Επίσης, το αίτημα για επαναφορά του κατώτερου μισθού στο 750 € που ήταν πριν το μνημόνιο συνδυάζεται με το αίτημα των εργοδοτών οι μισθοί των κλαδικών συμβάσεων που είναι 20%,30% ή 40% πάνω από το μισθό της ΕΓΣΣΕ (Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) να μειωθούν τουλάχιστον κατά 18% ισοσκελίζοντας, σχεδόν, όλους τους μισθούς με τον κατώτερο.

Σήμερα, εξειδικεύοντας την πρότασή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ ουσιαστικά μίλησε για μια ενιαία συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους η οποία θα είναι η προ μνημονίου ΕΓΣΣΕ, ενώ ο πρόεδρος των τουριστικών επιχειρήσεων, παίζοντας το ρόλο του κακού, ζήτησε την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου. Αυτή ήταν η πρόταση για την οποία πανηγύριζε προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.