Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το μεγαλύτερο από τα εγκλήματα του μνημονίου

Αναδημοσιεύουμε από το www.enikos.gr μια είδηση σημαντικότατη η οποία αποτυπώνει το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε από την εφαρμογή των μνημονίων. Αυτό είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων. Ένα έγκλημα το οποίο, ακόμα και αν δεν είχε παρθεί κανένα άλλο μέτρο, ούτε μειώσεις μισθών, συντάξεων, διάλυση εργασιακών σχέσεων κλπ έπρεπε να μας έχει ξεσηκώσει. Η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί να εξασφαλίσει στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας για το λαό της. Η δημόσια υγεία είναι τριτοκοσμικού επιπέδου και πλέον το "ή έχεις λεφτά ή πεθαίνεις" είναι μια βάρβαρη πραγματικότητα που απειλεί τη φυσική ύπαρξη των Ελλήνων. Βέβαια, η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Όπως, είπε πρόσφατα ο Λοβέρδος είνια εξαιρετικά πιθανό το 2013 να κλείσουν πολλά νοσοκομεία λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θυμηθείτε το την Κυριακή. Μην ψηφίσετε εγκληματίες. Αναλυτικά η είδηση.

«Κάποτε στην Ελλάδα κοροϊδεύαμε τους Κινέζους που στα νοσοκομεία τους αποστείρωναν και χρησιμοποιούσαν ξανά τους ίδιους καθετήρες.  Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε το ίδιο. Αυτό είναι το λιγότερο» παραδέχεται στο enikos.gr ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας, εντατικολόγος, Δημήτρης Σφύρας.
Διευθυντής  και Προϊσταμένη έχουν πάψει εδώ και αρκετό καιρό να κάνουν νοσηλεία καθώς προέχει η καθημερινή μάχη «της ζητιανιάς» για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα υλικά για την επόμενη ημέρα:  
«Προχθές στείλαμε τον οδηγό να φέρει δανεικά υλικά από το νοσοκομείο της Λάρισας. Και αυτοί μας εξυπηρέτησαν γιατί με γνωρίζουν προσωπικά. Η κατάσταση είναι στα όρια της τρέλας. Δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να ψάχνουμε τα υλικά για την επόμενη ημέρα».
Αναρρόφηση δεν μπορεί να γίνει σε κανένα ασθενή της Μονάδας, καθώς δεν υπάρχουν αναρροφητές ούτε για δείγμα. Σύριγγες έχουν απομείνει ελάχιστες και ενός είδους. Τις χρησιμοποιούν πολλές φορές και ας είναι μιας χρήσης.
«Κάθε μέρα ζούμε με αυτή την αγωνία: Αν όταν ξημερώσει θα έχουμε υλικά για να καλύψουμε τους ασθενείς. Είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε την Μονάδα.  Για αύριο δεν έχω υλικά. Δεν θα δεχτώ να ρισκάρω.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.