Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μια πρώτη εκτίμηση

Το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια μεγάλη νίκη για τον ελληνικό λαό. Οι νεκροθάφτες πάνε σπίτι τους. Το ΟΧΙ στο μνημόνιο, στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση είναι ξεκάθαρο και ισχυρό. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν δείχνει αλλαγή πορείας μιας και η θέληση του λαού για παραμονή στο ευρώ και στην Ε.Ε. είναι επίσης ολοφάνερη. Ο ελληνικός λαός είναι εναντίον του μνημονίου, αλλά επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη. Για το λόγο αυτό επέλεξε Τσίπρα και Καμμένο που έταξαν ακύρωση του μνημονίου δίχως έξοδο από Ε.Ε. και ευρωζώνη. Δεν ξέρουμε πως γίνεται αυτό αλλά αυτό ήθελε ο λαός, φαινόταν από πριν, αυτό βγήκε και στην κάλπη.
Επίσης, οι κάλπες έδειξαν ότι το μεταναστευτικό είναι κυρίαρχο πρόβλημα για μεγάλο μέρος του λαού και ο λαός επέλεξε να ψηφίσει κάποιους που δεν έχει δει ποτέ, δεν τους ξέρει, απλά άκουγε ότι θέλουν να διώξουν τους μετανάστες. Τα υπόλοιπα που λένε δεν θέλησε να τα ακούσει, αλλά και αυτοί δεν θέλησαν να τα πουν, όπως ξεκάθαρα είπε και ο Λιαρέλλης ότι τους καλούσαν και δεν πήγαιναν. Η πρωινή τους εμφάνιση και οι τραμπουκισμοί σε Περιστέρι και Πετρούπολη έδειξε ένα μέρος του πραγματικού τους προσώπου, γιατί δεν δέρνουν μόνο μετανάστες δέρνουν και Έλληνες, ΝΑΖΙ είναι.
Τέλος, το αποτέλεσμα για το ΚΚΕ, το οποίο ήταν και η δική μας πρόταση, δεν ήταν καλό. Δεν ήταν καλό γιατί δεν μπόρεσε η πρόταση του κόμματος να πείσει πολύ περισσότερους ψηφοφόρους από ότι στις προηγούμενες εκλογές, ότι αποτελεί διέξοδο. Η άποψή μας είναι ότι πρέπει το κόμμα να επανεξετάσει τον τρόπο επικοινωνίας και διάδοσης της πολιτικής του πρότασης, δίχως, όμως, να αλλάξει την ουσία της πρότασής του γιατί τότε δεν θα είναι κομμουνιστικό κόμμα.

1 σχόλιο:

  1. αυτο που αποδειχθηκε ειναι οτι ο λαος δεν ειναι ωριμος για εκλογες και θα επρεπε να γινεται ορισμος απο τους καναλαρχες.........οπως τα λεγανε στις πρωτες δημοσκοπησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.