Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιάτικη δημοσκόπηση

Πολλοί αναζητούν αποτελέσματα κρυφών δημοσκοπήσεων, κοιτούν τις αποδόσεις των bookmakers, ρωτούν κάποιο γνωστό που έχουν σε κάποιο κόμμα. Εμείς νομίζουμε ότι σήμερα, Πρωτομαγιά έγινε μια μεγάλη δημοσκόπηση, μια δημοσκόπηση που έδειξε δυσάρεστα νέα για το λαό και τους εργαζόμενους. Οι συγκεντρώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς ήταν κατώτερες της εποχής για να μην πούμε απογοητευτικές. Και αν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από την πύλη του εργοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος όπου 6 μήνες δίνουν μάχη κόντρα στην εκ περιτροπής εργασίας και στις απολύσεις είχε μια σχετική επιτυχία μιας και συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 εργαζόμενοι σε ένα χώρο με δύσκολη πρόσβαση, συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, έδειξε την ηττοπάθεια των εργαζόμενων. Έδειξε ότι ο συμβιβασμός που τόσα χρόνια καλλιεργούν οι συνδικαλιστές των εργοδοτών έχει ριζώσει στη συνείδηση των εργαζομένων που ακόμα και σήμερα μέσα στην κόλαση που βιώνουν προτίμησαν είτε να κάτσουν σπίτι τους είτε να πάνε σε κάποιο εξοχικό μέρος να πιάσουν το Μάη.
Η σημερινή δημοσκόπηση έδειξε ξεκάθαρα ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής η Δευτέρα θα είναι η αρχή μιας νέας βάρβαρης επίθεσης εναντίον του κόσμου της δουλειάς. Η δυσάρεστη αυτή πρόβλεψη είναι αποτέλεσμα της αμηχανίας με την οποία οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την επίθεση που δέχονται αρνούμενοι να σηκώσουν τείχος απόκρουσής της. Αποτέλεσμα της άρνησης οργάνωσης και δράσης. Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να γίνει συνείδηση ότι τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτώνται με αγώνες. Ο αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο, φαίνεται όμως ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα, τα οποία θα γίνουν ίσως και σύντομα, για να γίνει δυνατή η ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου.

ΥΓ. Το τι πιστεύει η ΝΔ, η Ντόρα, το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑΟΣ, ο Καμμένος και οι λοιποί πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού κόσμου είναι γνωστό. Ως υπηρέτες του κεφαλαίου είναι απέναντι από τους εργαζόμενους που παλεύουν και μάχονται για τη βελτίωση της θέσης τους.
Η Ντόρα μάλιστα έβγαλε και ανακοίνωση καταγγέλλοντας" ότι το ΠΑΜΕ εμπόδισε την απρόσκοπτη έξοδο των εκδρομέων και ότι προσπαθεί να κλείσει το εργοστάσιο.
Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει τι πιστεύουν όσοι μιλούν για τον Έλληνα εργάτη. Εμείς ξέρουμε. Γνωρίζουμε τι πιστεύουν για το εργατικό λαϊκό κίνημα. Καλό είναι να μάθουν και όσοι δεν ξέρουν. Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, σήμερα πιάνει και αυτή το Μάη.




3 σχόλια:

  1. ειναι αναισθητοι αυτοι στη ΧΑ...καλα που ειναι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ και προστατευει τους εργατες....φερτε κι αλλους λαθραιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ερχεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Μάη τον πιάσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.