Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

9 Μάη η Αντιφαστιστική νίκη των λαών; Όχι για την Ε.Ε.


Η χθεσινή μέρα ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη Αντιφασιστική νίκη των λαών. Στην Νίκη του Ανθρώπου επί του τέρατος του ναζισμού. Τη μέρα, όμως, αυτή που θα έπρεπε να τη γιορτάζει όλη η γη ή τουλάχιστον όλη η Ευρώπη που υπέφερε από τα βασανιστήρια και τις καταστροφές των ναζί κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αποφασίσει ότι δεν πρέπει να την θυμάται κανείς. Αντίθετα επέλεξαν αυτή τη μέρα να εορτάζεται ως η μέρα της Ευρώπης! Αντιγράφουμε από το site του ευρωκοινοβουλίου (http://www.europarl.gr/view/el/press-release/Notes/europe_day.html).

Η Ημέρα της Ευρώπης είναι αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γιορτάζεται την 9η Μαΐου. Η Ημέρα της Ευρώπης μαζί με την ευρωπαϊκή σημαία, τον ευρωπαϊκό ύμνο και το σύνθημα "ενότητα στην πολυμορφία" συμπεριλαμβάνεται στα σύμβολα της Ένωσης

Η 9η Μαΐου δεν ορίστηκε τυχαία. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ξεκίνημα της συνεργασίας και της ενωτικής διαδικασίας των λαών της Ευρώπης. Είναι η ημέρα που η εξέχουσα φυσιογνωμία των "ευρωπαϊστών", ένας από τους "πατέρες" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ρομπέρ Σουμάν, διακήρυξε το 1950 τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ) (σχόλιο δικό μας για να μην ξεχνάμε ότι η Ε.Ε. από την αρχή έγινε για την αύξηση του πλούτου των μονοπωλίων) και σηματοδότησε την απαρχή της μεγαλύτερης περιόδου ειρήνης που γνώρισε ποτέ η ευρωπαϊκή ήπειρος και την έναρξη ενός νέου είδους συνεργασίας μεταξύ των κρατών της Ευρώπης. Της συνεργασίας που έγινε το θεμέλιο για την οικοδόμηση της σημερινής Ένωσης. 

Προφανώς δεν θέλουν να μαθαίνουν οι νέες γενιές τα παρακάτω:

Την 9η Μάη του 1945, ενώπιον του στρατάρχη Γκιόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ, η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της.
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έφτανε στο τέρμα του, με την Κόκκινη Σημαία να κυματίζει ήδη στο Ράιχσταγκ, συμβολίζοντας τη νίκη του Ανθρώπου εναντίον του φασισμού.
Η Αντιφασιστική Νίκη ήταν ένα επίτευγμα που δεν θα μπορούσε να κατορθωθεί αν δεν ποτιζόταν με τις ανείπωτες θυσίες της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού.

Σ' ένα μέτωπο, το μήκος του οποίου κυμαινόταν από 3.000 έως 6.200 χιλιόμετρα, ο λαός της ΕΣΣΔ έδωσε αδιάλειπτα μάχες για 1.418 μερόνυχτα!
Κάθε λεπτό του πολέμου η Σοβιετική Ενωση θρηνούσε κατά μέσο όρο 9 νεκρούς, κάθε ώρα 507 και κάθε μέρα 1.400 θύματα!
Σε έναν πόλεμο που η Βρετανία είχε 375.000 νεκρούς και οι ΗΠΑ περίπου 400.000, η ΕΣΣΔ προσέφερε πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά της!
Πάνω από 10 εκατομμύρια οι ανάπηροι και οι τραυματίες.
Ο ανθός των κομμουνιστών έφραξε με τα στήθια του το Στάλινγκραντ, το Λένινγκραντ, τη Μόσχα, το Κουρσκ, τη Σεβαστούπολη...

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος στοίχισε στην ΕΣΣΔ σε υλικές ζημιές το κολοσσιαίο ποσό των 485 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεγαλύτερο απ' αυτό που κόστισε ο πόλεμος σε ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία μαζί.
Ηταν πάνω από
1.700 πόλεις, πάνω από
70.000 χωριά, πάνω από
30.000 βιομηχανικές επιχειρήσεις, πάνω από
100.000 οι συνεταιριστικές μονάδες,
αμέτρητες χιλιάδες νοσοκομεία, σχολεία, βιβλιοθήκες που έγιναν στάχτη από τους ναζί στο έδαφος της ΕΣΣΔ.

Ας μην πέφτουν λοιπόν από τα σύννεφα για τη δήθεν απρόσμενη άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού στην Ευρώπη. Εκείνοι εξέθρεψαν το φαινόμενο μέσα από την επιβολή της βαρβαρότητας του καπιταλισμού σε λαούς αμόρφωτους. Εκείνοι αρνήθηκαν τη διάδοση της ιστορικής γνώσης. Εκείνοι εξομοιώνουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό με ξεκάθαρο στόχο τη σπίλωση του κομμουνισμού, που αποτελεί το φόβο τον δικό τους και των αφεντικών τους.

Κάτι παρόμοιο γίνεται και στην Ελλάδα. Δεν διδάσκεται στα σχολεία η ιστορία της Ελλάδας από το έπος του 1940 και μετά. Τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτα για την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης.
Δηλαδή, ποιοι ήταν οι αντιστασιακοί και ποιοι ήταν οι συνεργάτες των Γερμανών;
Ποιοι ήταν οι ταγματασφαλίτες, οι χήτες και οι δοσίλογοι, τι έγινε κατά την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης στη χώρα;
Ήταν όλοι οι Έλληνες πατριώτες ή όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι εκτός από αυτούς που φορούσαν κουκούλα, που ορκίζονταν πίστη στο Φύρερ, που πολεμούσαν δίπλα στους ναζί;
Για ποιο λόγο εκτελέσθηκαν όλοι αυτοί οι Έλληνες πατριώτες στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στην Καισαριανή, στην Παλαιόχουνη, στο Μονοδένδρι, στο Κομμένο και σε τόσα άλλα μέρη της χώρας και ποιοι "Έλληνες" συμμετείχαν σε αυτές τις σφαγές; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.