Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Δελτίο καιρού Δευτέρας 7ης Μαΐου. Έρχεται νέα θύελλα

Όσοι έχετε σκοπό να ψηφίσετε υπό το φόβο των τρομοκρατικών διλημμάτων ευρώ ή δραχμή, ισχυρή κυβέρνηση ή ακυβερνησία, ΠΑΣΟΚοΝΔ ή  χάος και τα λοιπά που λένε Βενιζέλος και Σαμαράς κάθε μέρα πρέπει να ξέρετε το πρόγραμμά τους από την επόμενη μέρα. Βέβαια, διατηρούμε πάρα πολλές επιφυλάξεις κατά πόσο και οι "αντιμνημονιακοί" που είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ΕΕ και στο ευρώ, θα αποτρέψουν την εφαρμογή των μέτρων διατηρώντας ταυτόχρονα την Ελλάδα στην ΕΕ και στο ευρώ. Τα μέτρα στη συνέχεια όπως τα κωδικοποίησε το γραφείο του Παπαδήμου.


Νερό, αέριο, λιγνίτης, δρόμοι και λιμάνια σε ιδιώτες! Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πωλήσεις δημόσιων οργανισμών, μείωση μισθών και συντάξεων, επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ. Η λίστα των «όσων πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο» δεν έχει τέλος. Το οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου κωδικοποίησε τις εκκρεμότητες και τις παρέδωσε σε κάθε υπουργό ξεχωριστά στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο. Προκειμένου να παραδοθούν σε λίγες ημέρες στους διαδόχους τους.
Η λίστα περιλαμβάνει μέχρι και τη σύνταξη έκθεσης, για την απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος, ανοίγοντας ίσως ένα νέο μέτωπο. Δυστυχώς, για όλους μας, περιλαμβάνει μόνο όσα μέτρα προβλέπονται στο μνημόνιο Νο 2. Γιατί, υπάρχουν και τα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών, ωράριο, τράπεζες κ.ο.κ. που θα προσθέσουν και άλλες «ειδήσεις» τις ερχόμενες εβδομάδες. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έδωσε 18 δισ. σε Εθνική, Πειραιώς, ALPHAκαι Eurobank και άφησε για μετά τις εκλογές τις αποφάσεις για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική (και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.