Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Αδίστακτος ή επικίνδυνος; Ή και τα 2;

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει σάλος με τις εκδιδόμενες γυναίκες που είναι φορείς του AIDS. Όλα τα μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενείς αναφορές στο θέμα που αφορά, από ότι φαίνεται, σημαντικό τμήμα του λαού. Ο ρόλος μας δεν είναι ούτε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες για τους τρόπους προφύλαξης ή για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν εφόσον έχουν έρθει σε επαφή με φορέα του ιού HIV. Υπάρχουν αρμόδιοι στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν. 

Εμείς θα ασχοληθούμε με το χρόνο που επέλεξε, γιατί περί επιλογής πρόκειται, ο υπουργός Υγείας (που λέει ο λόγος) Ανδρέας Λοβέρδος να ασχοληθεί και να αναδείξει το πρόβλημα. Λέμε επέλεξε γιατί ο ίδιος είχε κάνει εκτενή αναφορά στο ζήτημα σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει το Νοέμβριο του 2011 στην οποία μιλούσε για τον κίνδυνο ραγδαίας εξάπλωσής του ιού από τη σεξουαλική επαφή δίχως προφυλάξεις με γυναίκες που εκδίδονται και είναι φορείς του ιού (ρεπορτάζ από τη σχετική συνέντευξη εδώ http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112677784 ). Αναρωτιόμαστε, λοιπόν:
 Γιατί κύριε Λοβέρδε 6 μήνες δεν κάνατε τίποτα για το τόσο σοβαρό ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσιο υγεία;
Γιατί αφήσατε ένα τέτοιο ζήτημα για την τελευταία προεκλογική εβδομάδα;
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η απάντηση προφανής. 
Ή είναι εγκληματικά ανίκανος και ανεπαρκής ή μπροστά στο προσωπικό πολιτικό συμφέρον δεν νοιάζεται για τίποτα. 
Άρα είναι ή αδίστακτος ή επικίνδυνος.

2 σχόλια:

  1. αληθευει οτι ο αδιστακτος-επικινδυνος υπηρξε μελος της ΚΝΕ????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΘΕΥΕΙ. Η ΚΝΕ, ΟΜΩΣ, ΤΟΝ ΞΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.