Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Όταν δύο Πακιστανοί εκτροχιάζουν το ρατσισμό, δίνοντας τη ζωή τους…

Δύο Πακιστανοί μετανάστες θυσιάστηκαν για να σώσουν δύο Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους πάνω στις ράγες του τραίνου! Δεν πρόλαβαν όμως. Το τρένο παρέσυρε και τους τέσσερις…

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Κρυονέρι Αττικής. Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ζευγάρι ηλικιωμένων, ξέφυγε από την πορεία του, ανέβηκε στις ράγες και ακινητοποιήθηκε, την ώρα που ερχόταν η επιβατική αμαξοστοιχία “Ιντερσίτι” Θεσσαλονίκης – Αθηνών.
Τρεις Πακιστανοί που βρίσκονταν στο σημείο έτρεξαν να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους, αλλά δεν τα κατάφεραν… Οι δύο σκοτώθηκαν επιτόπου και ο τρίτος είναι σοβαρά τραυματισμένος. Οι Πακιστανοί ζούσαν 10 χρόνια στο Κρυονέρι, τους ήξεραν. Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, η συζήτηση για τους μετανάστες εκεί δεν θα είναι ποτέ η ίδια.

Ο  Humayun Anwar (Χομαγιούν), ο μικρότερος νεκρός, ήταν γεννημένος στις   4 Αυγούστου 1993 και δεν είχε κλείσει ούτε τα  19! Ζούσε εδώ με τον θείο του, ο οποίος και έχει αναλάβει όλα τα διαδικαστικά.

Ο δεύτερος, ο Wakar Ahmed (Βακάρ, ή Αφζάλ για τους φίλους του) ήταν γεννημένος στις  1 Ιανουαρίου 1979   και ήταν 33 χρονών. Ο Wakar ήταν συγχωριανός των δυο πρώτων.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη χρημάτων για την μεταφορά των σορών στο Πακιστάν.  Απαιτούνται περίπου 3000€ για τον καθένα . Για αυτό το σκοπό, υπάρχει ο παρακάτω λογαριασμός:

Εθνική Τράπεζα:
Αριθμός λογαριασμού : 662/610130-57 στο όνομα NADEEM QAISER LATIF (θείος του 19χρονου και παιδικός φίλος του Wakar)
IBAN: GR9501106620000066261013057

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.