Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τι δουλειά έχουν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν;

Μεγάλη αναφορά έγινε σήμερα από τα δελτία ειδήσεων στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν εναντίον του στρατοπέδου του ΝΑΤΟ στο οποίο μένουν και οι ελληνικές δυνάμεις. Στο άκουσμα της είδησης αναρωτηθήκαμε για μια ακόμη φορά, Τι δουλειά έχουν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν; Για ποιο λόγο έχουμε στείλει στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν; Γιατί συμμετέχουμε στις ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ;Αν οι επιθέσεις των Ταλιμπάν είχαν προκαλέσει θύματα μεταξύ της ελληνικής αποστολής θα έφταιγαν οι εξτρεμιστές - Ταλιμπαν που επιτέθηκαν σε στρατό κατοχής ή όσοι επέλεξαν η Ελλάδα να έχει αυτό το ρόλο;
Πέρα από το όποιο οικονομικό κόστος, είναι εξαιρετικά πιθανό κάποια στιγμή να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα και δεν ξέρω ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για την αποστολή των ελληνικών δυνάμεων στα μέτωπα του ΝΑΤΟ. Για αυτό οι δυνάμεις πρέπει αύριο το πρωί να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν. 
Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ανέχεται τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχει διαλύσει μια χώρα και έχει πνίξει στο αίμα ένα λαό προκαλώντας εκατομμύρια θύματα και εκατομμύρια πρόσφυγες, τους οποίους οι πολιτισμένοι Έλληνες ζητάμε από το ίδιο κράτους που τους δημιουργεί να τους διώξει με κάθε τρόπο. Δηλαδή, συμμετέχουμε στις στρατιωτικές δυνάμεις που ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τις χώρες τους αλλά δεν θέλουμε ούτε να τους βλέπουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι συμμετέχοντας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς θα κληθούμε να πληρώσουμε και το αντίστοιχο τίμημα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.