Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η ώρα του χλευασμού πλησιάζει.

Μέσα σε μια θύελλα αντιδράσεων από τους εφοπλιστές και το πολιτικό και δημοσιογραφικό τους υπηρετικό προσωπικό οι ναυτικοί επέμειναν στην απόφασή τους ότι η απεργία είναι μονόδρομος για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Είδαμε, μια λυσσαλέα επίθεση από την κυβέρνηση, από τα ΜΜΕ και από τους εφοπλιστές που έπαιξαν όλα τα χαρτιά τους. Και τι δεν ακούστηκε. Τις πρώτες μέρες έλεγαν ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ κάνει τις απεργίες. Σήμερα, επειδή εκτέθηκαν από το γεγονός ότι στην ΠΝΟ δεν έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ, είπαν ότι οι ναυτικοί αποφάσισαν απεργία γιατί φοβούνται ότι θα τους δείρουν οι συνάδελφοί τους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Ανακάλυψαν, ιδιωτικές συνομιλίες συνδικαλιστών που έλεγαν η απεργία να πάει μετά το Πάσχα, ενώ ο Πρετεντέρης, ο πατριώτης, είδε «έλλειψη στοιχειώδεις πατριωτικού φρονήματος και κοινωνικής συνείδησης», γιατί σε «μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα» επιλέγουν να απεργήσουν. Ο Ευαγγελάτος μπροστά στην "αποκάλυψη" ότι ο ΓΓ της ΠΝΟ παίρνει 9.000€ (λες και του τα δίνει εκείνος ή το δημόσιο ταμείο. Βέβαια, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η πλειοφηφία της ΠΝΟ να δέχεται στη χρηματοδότηση της να συμμετέχουν και οι εφοπλιστές) έχασε την ακοή του και δεν άκουγε την καταγγελία του ίδιου συνδικαλιστή, που αναφέρθηκε στο μισθό του Χαλά, ότι οι εργαζόμενοι στο γραφείο του Βεντούρη, που βρισκόταν στο στούντιο, είναι απλήρωτοι. Ούτε τις καταγγελίες του ίδιου συνδικαλιστή ότι σε 6 πλοία οι ναυτικοί είναι απλήρωτοι από πέρσι. Αυτά δεν τα άκουγε ο Ευαγγελάτος. 
Η οργιώδης, όμως, προσπάθεια ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, για πρώτη, ίσως, φορά τα τελευταία 2 χρόνια απέτυχε. Η πλειοψηφία των εργαζόμενων, αντιλαμβάνεται, ότι ο αγώνας των ναυτικών είναι δίκαιος και δεν είναι οι ναυτικοί που τους εμποδίζουν να ταξιδέψουν αλλά η φτώχεια και η ανέχεια. Η δύναμη των παπαγάλων της εξουσίας, φθίνει. Σύντομα που θα έχει εξασθενήσει πλήρως, οι παπαγάλοι, όντας άχρηστοι για τα αφεντικά τους, θα βρεθούν πεταμένοι στο δρόμο αντιμέτωποι με το χλευασμό του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.